Haberler

Tmmob Başkanı Soğancı: AK Parti TMMOB'ye Bağlı Odaları Paylaşmaya Devam Ediyor

-TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'ne bağlı 11 odanın idari ve mali denetiminin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yapılacak olmasına tepki göstererek, "AK Parti Bakanlıkları TMMOB'ye bağlı odaları paylaşmaya devam ediyor" dedi.

-TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'ne bağlı 11 odanın idari ve mali denetiminin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yapılacak olmasına tepki göstererek, "AK Parti Bakanlıkları TMMOB'ye bağlı odaları paylaşmaya devam ediyor" dedi.

Soğancı yaptığı yazılı açıklamada, AK Parti Bakanlıklarının TMMOB'ye bağlı odaları paylaştığını belirterek, "Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararı ile TMMOB'ye bağlı Çevre Mühendisleri, Elektrik Mühendisleri, Harita ve Kadastro Mühendisleri, İç Mimarlar, İnşaat Mühendisleri, Jeofizik Mühendisleri, Jeoloji Mühendisleri, Makina Mühendisleri, Mimarlar, Peyzaj Mimarları ve Şehir Plancıları Odası üzerinde idari ve mali denetimin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yapılacakmış" dedi.

-"12 EYLÜL'ÜN SÜRDÜRÜCÜSÜ AKP"-

Soğancı, otuz yıl önce 12 Eylül darbecilerinin 1983 yılında 66 numaralı KHK ile 6235 sayılı TMMOB Kanunu'nda "TMMOB üzerinde, Bayındırlık Bakanlığınca; ihtisas dallarına göre Odalar üzerinde ise, ilgili bakanlıklarca idari ve mali denetim yapılır. İlgili Bakanlıklar; Bakanlar Kurulu Kararnamesi ile tespit edilir" biçiminde düzenleme yapıldığını anımsatarak, "12 Eylül'ün sürdürücüsü AKP, değil darbecilerin, aradan geçen bunca süredir hiçbir Bakanlar Kurulu'nun uygulamadığı bu Kanun Hükmündeki Kararnameyi şimdi yürürlüğe koyuyor. AKP, bağlı odalarımız üzerine idari ve mali denetim yapacakmış" dedi.

TMMOB ve odalarının mali denetiminin Genel Kurullarda seçilen Denetleme Kurullarınca yapıldığını belirten Soğancı şunları kaydetti:

"TMMOB ve bağlı odalarının Yönetim Kurulu kararları ve uygulamaları üyenin denetimine her zaman açıktır. TMMOB ve odaların her türlü karar ve uygulaması için her zaman hukuki yollar da açıktır ve yargı denetimi vardır. AKP'nin 12 Eylülcülerin bile uygulamadığı KHK'yi bugün gündeme getirmesinin nedeninin biz iyi biliyoruz: Bağlı odalarımızın bilimin yol göstericiliğinde yürüttükleri insandan, emekten, haktan, hukuktan, adaletten yana çalışmalarını engellemenin ön hazırlığını tamamlamak. TMMOB ve bağlı odaları, hiç eğilip bükülmeden, karanlığa karşı aydınlığı, sömürüye karşı emeği, eşitsizliğe karşı adaleti, ırkçılığa karşı kardeşçe bir arada yaşamayı, savaşa karşı barışı, baskı ve zora karşı özgürlük ve demokrasiyi savunmaya devam edecektir."

Kaynak: ANKA / Güncel

Mehmet Soğancı Ak Parti Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title