Haberler

Tiyatrocu Fikret Tartan son yolculuğuna uğurlandı

Tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren İzmir Devlet Tiyatrosu'nun eski müdürlerinden Fikret Tartan, son yolcuğuna uğurlandı.

Tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren İzmir Devlet Tiyatrosu'nun eski müdürlerinden Fikret Tartan, son yolcuğuna uğurlandı.

Konak Sahnesi'nde düzenlenen törende konuşan Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, dürüst, namuslu ve ilkeli olmayı babası Fikret Tartan'dan öğrendiğini belirtti.

Hakan Tartan, babasının 76 yıllık hayatı boyunca hiç kimseye kötülük yapmadığını ve sevgiyle hatırlanacağını söyledi.

İzmir Devlet Tiyatrosu Müdürü Hülya Savaş ise Fikret Tartan'ın çok önemli bir sanatçı olduğunu ve pek çok tiyatrocuya yol gösterdiğini kaydetti.

Tören sonunda Fikret Tartan'ın eşi Melek, oğlu Hakan, sanatçı dostları, resmi kurum yöneticileri, sivil toplum kuruluşu üyeleri sahnedeki tabutun üzerine kırmızı karanfil bıraktı.

Tartan'ın cenazesi, Beşikçioğlu Camisi'nde kılınan namazın ardından Doğançay Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Törene, İzmir Valisi Mustafa Toprak, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, AK Parti ve CHP'li bazı milletvekilleri, belediye başkanları, tiyatro sanatçıları, gazeteciler, ailesi ve dostları katıldı.

Tedavi gördüğü Buca Tınaztepe Hastanesi'nde dün yaşamını yitiren Fikret Tartan, bir dönem İzmir Devlet Tiyatrosu müdürü olarak görev yapmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Konak Sahnesi Hakan Tartan İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title