Haberler

Tiyatro Sanatçısı Tekin Akmansoy Hayatını Kaybetti

Güncelleme:

Tiyatro ve sinema sanatçısı Tekin Akmansoy, mesane kanseri nedeniyle tedavi gördüğü hastanede 89 yaşında hayatını kaybetti.

Tiyatro ve sinema sanatçısı Tekin Akmansoy, mesane kanseri ve buna bağlı olarak gelişen akciğer yetmezliği nedeniyle tedavi gördüğü hastanede 89 yaşında hayatını kaybetti. Akmansoy'un kızı Arzu Akmansoy, "Aniden kaybettik. Oyuna hazırlanıyordu, bizi üzüp gitti" dedi.

Kaynanalar adlı dizide canlandırdığı 'Nuri Kantar' tiplemesiyle tanınan Tekin Akmansoy, geçtiğimiz Salı akciğerlerinde yaşandığı sorun nedeniyle Şişli Memorial Hastanesi'ne kaldırıldı. 10 yıldır kalp hastası olduğu ve 5 yıldır da mesane kanseri nedeniyle tedavi gördüğü belirtilen Akmansoy, yoğun bakıma alındı. Bir haftadır yoğun bakımda tutulan Akmansoy, akciğer metastazı (yayılma) sonucu oluşan akciğer yetmezliği nedeniyle, saat 09.03'de hayatını kaybetti. Akmansoy'un ölümü üzerine kızı Arzu Akmansoy, torunu Ozan Orhun, eski manken Atilla Saral ve bazı sanatçı dostları hastaneye geldi.

Memorial Şişli Hastanesi Kardiyoloji Bölümü'nde görevli uzman Doktor Deniz Şener, Tekin Akmansoy'un ölümüyle ilgili yaptığı açıklamada, "Ciddi akciğer metastazı nedeniyle genel durumu kötüleşince hastanemize kaldırıldı. Bir haftadır yoğun tedavi altındaydı. Kalp rahatsızlığı, şeker, kalp ve akciğer yetmezliği vardı. Mesane tümörü ve akciğer metastazı nedeniyle tekrarlayan zatüreleri vardı. Bugün saat 09,03'de kendisini kaybettik. Son güne kadar bilinci ve motivasyonu yerindeydi" dedi.

HAYATI HEP ŞAKAYDI

Babasının ölümü ile büyük üzüntü yaşayan kızı Arzu Akmansoy, "Ölüm gibi şeylerle dalga geçerdi. O koca bir çınardı. O benim hem arkadaşım, hem babam hem de canım ciğerimdi. Paris'ten bir oyun getirtmiş ve onu oynamak istiyordu. Daha bir yere gitmiyorum buradayım derdi. Sabah şarkılar söylüyordu. Aniden kaybettik. O devlet sanatçısı, üstün hizmet ödülüne sahip çok büyük bir sanatçıydı. Türkiye'nin Nuri Kantarı'ydı. Hayatı hep şakaydı. Oyuna hazırlanıyordu, bizi üzüp gitti" dedi.

SEVGİLİLER GÜNÜNDE TOPRAĞA VERİLECEK

Hastaneye gelerek Arzu Akmansoy'a başsağlığı dileyen Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, "Nuri Kantar müthiş bir isim ve sanatçıydı. Bizi çok güldürüp çok eğlendirirdi. Bugün ise bizi son derece üzdü. 14 Şubat Sevgililer Günü'nde toprağa verilecek. Sevgilisine, hanımefendisine kavuşacak" dedi.

IŞIĞIMI KAYBETTİM

Dedesinin son günlerinde hep yanında olduğunu belirten Ozan Orhun, "Son gün hastanede elini ve avucunun içini öptüm. Sanki anlamıştı. Helalleştik. Beni en fazla tenkit eden ve kızan dedemdi. Benim iyi olmamı isterdi. Üç torunu vardı. Ben en büyükleriydim. O tenkitlerin ve eleştirilerin yıllar sonra haklı olduğunu anladım. O benim ışığımdı, üstadımdı. Işığımı kaybettim. Ama ben dedemin adını yaşatmaya çalışacağım. Cumhuriyet'e inanan Atatürkçü bir insandı" dedi.

Tekin Akmansoy'un 14 Şubat Cuma günü Teşvikiye Camii'nde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazından sonra Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verileceği belirtildi.

(BB) ÖA

KUTU// TEKİN AKMANSOY

Tekin Akmansoy, 20 Ocak 1924'de Denizli'nin Sarayköy ilçesinde doğdu. Uzun yıllar çeşitli tiyatrolarda görev alan Tekin Akmansoy, meddah geleneğinin sürdürücülerinden biri olmuştur. 1974 yılında başlayan 'Kaynanalar' dizisinde Kayserili uyanık işadamı 'Nuri Kantar' tiplemesi ile ön plana çıkmıştır. Bu karakteri, yıllarca süren dizinin yanı sıra 'Kaynanalar' ve 'Nöri Kantar Ailesi' adlı sinema filmlerinde de canlandırmıştır.

1990'lı yıllarda kızı Arzu Akmansoy'un yönetmenliğini yaptığı Kaynanalar'ın yeni bölümlerinin yanı sıra 'Sonradan Görmeler' gibi dizilerle uzun süre sonra televizyona geri döndü. 1998 yılında Devlet Sanatçısı unvanı aldı. Son olarak da 'İki Aile' dizisinde Tahir Pamukçuoğlu karekterini canlandırmıştır. - İstanbul / Şişli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Memorial Şişli Hastanesi Tekin Akmansoy Atilla Saral Memorial Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title