Haberler

Tiyartro Grubu Dursunbeyli Vatandaşlarla

Dursunbey Belediyesi 18 Ocakta bir tiyatro gurubunu daha Dursunbeyli vatandaşlarla buluşturacak.

Dursunbey Belediyesi Kültürel ekinlikler kapsamında sürdürdüğü faaliyetleri sürdürüyor. Geçtiğimiz ay Enver Demirkan Tiyatrosunun ardından bu ayda başka bir Sanat tiyatrosunu Dursunbeyli vatandaşlar ile buluşacak. Üstün Sanat tiyatrosu olarak tanınan yönetmenliğini İsmail Yeşilbağ'ın yaptığı tiyatro gurubu 18 ocak Çarşamba günü M. Akif Kültür Merkezinde 2 farklı oyunu farklı saatlerde sergileyecek.

İlk olarak okul öğrencileri ve çocuklara yönelik Karagöz Çevreci isimli tiyatro saat 10:00 ve 14:00'da sergilenecekken bu oyun "Güldürü tiyatro oyunu" olarak çocuklara keyifli anlar yaşatacak.

Akşam seansında ise halka açık olarak yapılacak tiyatro gösterisinde Dürüst Tüccar isimli oyun sergilenecek. Toplumda en büyük Değer olarak görülen dürüstlük üzerine yapılacak tiyatroya tüm Dursunbeyliler davet edildi.

KARAGÖZ ÇEVRECİ "GÜLDÜRÜ TİYATRO OYUNU"

Yazan ve Yöneten: İsmail Yeşilbağ

Oyuncular: Şenol Yeşilbağ , Atlıhan Çetinkaya , Fazıl Ender Uzun ,Ahmet Yeşilbağ , Atilla Ozan

Karagöz türkücü olmaya karar verir. Hacivat Karagözün eğitimsiz olduğunu bildiği için bunun olamayacağını söyler. Daha sonra gelen ormancı Karagöze ağaçları kesip satmayı teklif eder, yalnız ormancının tahmin edemeyeceği kişiler yani çocuklar ağaçlara ve ormanlara zarar vermenin yanlış olduğunu Karagöze söyleyerek onu uyarırlar.

Finalde Hacivatın isteğiyle isim değiştirmece oynarlar ve kovalamaca ile birlikte perde kapanır.

DÜRÜST TÜCCAR "EN BÜYÜK DEĞER"

Tarih: 18 OCAK 2012 Çarşamba

Saat: 10:00- 13:00

Yer: M. Akif Ersoy Kültür Merkezi

Yazan ve Yöneten: İsmail YEŞİLBAĞ

Bizi biz yapan değerler deriz ya hep, işte bu değerlerin başında gelir dürüstlük. Toplum içinde hepimiz farklı roller görevler üstlenmişiz yaşarken. Kimimiz tarlada, kimimiz fabrikada, kimimiz hastanede, kimimiz pazarda vs. çalışıyoruz ya; işte nerede olursak olalım, ne iş yaparsak yapalım en büyük sermayemizin en önemli değerlerimizden birinin "dürüstlük" olduğunu hatırlatan bu oyunda çocuklarımız bizim değerlerimizle buluşacaklar… Hem eğlenecek hem de büyüklerinde değerlerimizi yaşatacaklar…

Tarih: 18 OCAK 2012 Çarşamba

Saat: 19:30

Yer: M.Akif Ersoy Kültür Merkezi

Kaynak: Bültenler / Güncel

Akif Ersoy Dursunbey Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title