Haberler

Tika Desteğiyle Türkmenistanlı Heyete Seracılık Eğitimi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) desteğiyle Türkmenistan’daki S. A. Niyazov Türkmen Tarım Üniversitesi’nden 3 kişilik heyet eğitim amacıyla Türkiye’ye geldi.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) desteğiyle Türkmenistan'daki S. A. Niyazov Türkmen Tarım Üniversitesi'nden 3 kişilik heyet eğitim amacıyla Türkiye'ye geldi.

Mart ayında Türkiye'ye resmi ziyaret gerçekleştiren Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın huzurlarında TİK) ile S. A. Niyazov Türkmen Tarım Üniversitesi arasında imzalanan "Topraklı ve Topraksız Sera Kurulması Projesi" kapsamında seracılık konusunda eğitim almak ve Antalya bölgesindeki seraları yerinde incelemek üzere Türkmenistan S. A. Niyazov Türkmen Tarım Üniversitesi'nden 3 kişilik bir heyet ülkemize geldi. Türkmen heyete ilk gün Antalya Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'nde (BATEM) "Örtüaltı Sebze Yetiştiriciliği" konulu teorik eğitim verildi. Enstitü personeli tarafından verilen teorik eğitimin ardından saha çalışmalarına başlayan heyet, önce enstitünün sebzecilik bölümü seralarında ve laboratuvarlarında incelemelerde bulundu. Ardından özel sektöre ait aşılı-aşısız sebze ve çiçek fidesi üretimi yapan tesisler ziyaret edildi. Ayrıca kesme çiçek orkide üretimi yapan işletmeler ile ihracata yönelik biber ve domates üretimi yapan özel sektöre ait modern topraksız üretim seraları gezildi. Eğitimin son günü Türkiye'nin en önemli yerli sebze tohumu üreticisi olan firmaya ait modern üretim seralarında, laboratuvarlarında ve tohum paketleme tesislerinde incelemelerde bulunuldu.

Eğitimden sonra heyete yönelik İstanbul'da sosyal program düzenlendi. İstanbul Eminönü'nde bulunan Yeni Camii, Tarihi Mısır Çarşısı, Gülhane Parkı, Ayasofya Müzesi ve Sultanahmet Camii gezildikten sonra heyet ülkemizden ayrıldı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Saparmurat Niyazov Türkmenistan Antalya Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title