Haberler

Tika Avusturya'da Şehit Düşen Osmanlı Askerleri Anısına Yeni Anıt İnşa Etti

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Avusturya’da 350 yıl önce Raab Suyu Muharebesi’nde şehit düşen Osmanlı askerleri için anıt inşa etti.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Avusturya'da 350 yıl önce Raab Suyu Muharebesi'nde şehit düşen Osmanlı askerleri için anıt inşa etti.

Avusturya'da 350 yıl önce Raab Suyu Muharebesi'nde şehit düşen Osmanlı askerleri için TİKA tarafından dikilen anıtlar törenle Mogersdorf Belediyesi'ne teslim edildi. Mogersdorf şehrinde 1 Ağustos 1964 tarihinde Raab Suyu Savaşı'nda kimi tarihçilere göre 5 bin, kimi tarihçilere göre ise 15 bin Osmanlı askeri şehit düştü. Avusturya'nın Mogersdorf kasabasında bulunan ve 1664 yılında Sadrazam Köprülü Fazıl Ahmet Paşa komutasındaki Osmanlı ordusu ile Avusturya-Macaristan, Almanya ve Fransa orduları arasında gerçekleşmiş olan Raab Suyu Muharebesi'nde şehit olmuş Osmanlı askerlerinin anısına dikilen anıtın yükseltilmesi ve restorasyonu ile belediye tarafından tahsis edilen başka bir alana ikinci bir anıtın dikilmesi çalışmaları, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Dışişleri Bakanı olduğu dönemde Viyana'da vermiş olduğu talimat yerine getirilerek TİKA tarafından tamamlandı.

Anıtların belediyeye teslimi töreninde konuşan Mogersdof Belediye Başkanı Josef Korpitsch, geçtiğimiz yıl Raab Suyu Savaşı'nın 350. yıl dönümünün kutlandığını hatırlatarak, yüzlerce yıl sonra bu topraklara inşa edilen anıtların iki ülke arasındaki dostane ilişkilerin gelişmesine katkı sağlayacağına inandığını ifade etti.

Şehit binlerce askerin yattığı topraklardaki anıtların açılış töreninin en kısa zamanda yapılması öngörülüyor. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Avusturya Politika Güncel Haberler

title