Haberler

Ticaret Üniversitesi 12. Yıl Mezunlarını Verdi

İstanbul Ticaret Üniversitesi 2012-2013 akademik yılı mezuniyet töreni, Haliç Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleşti.

İstanbul Ticaret Üniversitesi 2012-2013 akademik yılı mezuniyet töreni, Haliç Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. Lisans ve ön lisans mezunu bin 255 öğrencinin mezuniyet belgelerini aldığı törende yapılan konuşmalarda gençlere, "Her yenilik hayata ayrı bir anlam katıyor. Başarı için mücadeleye devam etmelisiniz" mesajı verildi.

Törene; İTO Meclis Başkanı Şekip Avdagiç, İTO Yönetim Kurulu Başkanı ve İstanbul Ticaret Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı İbrahim Çağlar, İTO Yönetim Kurulu Üyeleri, İTO Meclis üyeleri, üniversitenin yeni ve eski mütevelli heyeti üyeleri ile mezun olan öğrencilerin yakınları katıldı.

Törende açılış konuşmasını yapan Ticaret Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazım Ekren sözlerine, "12. yılda yaşadığımız bu coşkuya ortak olan herkese teşekkür ediyorum" diye başladı. Gençlere başarılar dileyen Ekren, üniversitenin geleceğe dönük projeleri konusunda mesajlar verdi.

Yeni dönemde Fen Edebiyat Fakültesi bünyesinde sosyoloji bölümü ile Türkiye'de alanında bir ilk olan ve bu yıl kurulan Uygulamalı Bilimler Fakültesi'nin Uluslararası Lojistik, Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği, Basım Yayın Üretim Teknolojileri bölümlerine ilk kez öğrenci alacağını belirten Ekren, "Ticaret alanında uzmanlaşan bir üniversiteyiz. Uygulama ve Araştırma Merkezi sayısını iki yıl içinde 3'ten 15'e çıkardık. Hukuk, ticari bilimler, iletişim, mühendislik, fen edebiyat alanlarında eğitim veren üniversitemizin hedefleri arasında akademik bilginin yanı sıra ulusal ve küresel ticaretin teoriğini öğretip, öğrencileri öğrenim dönemi sonrası hayata en iyi şekilde hazırlamak da yer alıyor. Bu konuda güçlü desteğini aldığımız İTO'nun varlığı kaliteli bir eğitim kurumu olma hedefimizde önemli bir yer tutmaktadır. Öğrencilerimizin de bu yapıdan maksimum düzeyde yararlanması için çabalarımız devam edecektir" şeklinde konuştu.

ERHAN ERKEN'DEN VEDA

Bir dönem önce üniversitenin Mütevelli Heyeti Başkanlığını üstlenen Erhan Erken, konuşmasının başında yöneticiliği döneminde birlikte çalıştığı tüm çalışma arkadaşlarına teşekkür etti. İTO'nun girişimci ve yatırımı seven is adamlarının oluşturduğu bir yapı olduğuna dikkat çeken Erken, "Üniversitemiz de bu insanların ülkenin geleceğine yatırım yapma niyetiyle kurdukları bir üniversitedir. Üniversitemiz, hem iş dünyasının ihtiyacı olan bilgi beceri ve yetkinliğe sahip, hem de her açıdan nitelikli ve derinlikli gençleri yetiştirmeyi hedefliyor. Bunun için bir çok yatırım yapıldı. Bu dönemde aramıza katılan değerli hocalarımızla akademik kadromuz daha da zenginleştirildi, mütevelli heyet üyeleri özverili çalıştılar, hepsine huzurunuzda teşekkür ediyorum. Bu gayretler 12 yıldır sürüyor. Vazifeyi devralan Yeni arkadaşlarımız inşallah daha da iyilerini yapacaklar" diye konuştu.

Mezunlara başarılar dileyen Erken, "Odamız, akademisyenlerimiz, mezunlarımız hep beraber ilgimizi canlı tutarsak üniversitemiz çok daha kaliteli olacaktır" dedi ve tavsiyelerini sıralayarak törene katılanlara teşekkür etti.

GENÇLERE ÖĞÜTLER

Daha sonra kürsüye gelen İTO Meclis Başkanı ve Ticaret Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi Şekip Avdagiç, gençlere şu öğütleri verdi:

"Ahlaklı, adil, vicdanlı ve halden anlayan insanlar olun. İçinde yaşadığınız toplumun gerçeklerinden, onun değerlerinden kopmayın. Sadece kendiniz için değil, başkalarının mutluluğu ve refahı için de bir şeyler yapın. Unutmayın, gerçek başarı budur. Gerçek huzur ve refah buradadır."

Kararlı olun."

Yeni mezunların heyecanını paylaşan İTO'Yönetim Kurulu Başkanı ve üniversitenin Mütevelli Heyeti Başkanı İbrahim Çağlar, önemli mesajlar verdi. "Bugün, pırıl pırıl genç insanlarımızın yeni bir yola çıkışlarına şahitlik ediyoruz. Emeği geçen sayın hocalarımın da haklı gururuna ve gözlerindeki mutluluğa şahit oluyorum'" diyen Çağlar, gençlere şöyle seslendi:

"Siz de çok iyi biliyorsunuz ki; üniversite mezunu olmak sadece bir iş ve meslek sahibi olmak anlamına gelmez. Üniversite mezunu olmak bir hayat görüşü edinmenizi ve daha da önemlisi hayatınız boyunca dünyanın geri kalanını nasıl etkileyeceğinizin farkında olmanızı sağlar. Seçtiğiniz her yol sizi hep başka kavşaklara götürecek. Sürekli bir seçme ve karar verme anında yaşayacaksınız. Kararlarınızı ve seçimlerinizi aklınıza, yüreğinize, ailenize, ülkemize ve milletimize faydanız çerçevesinde vermenizi diliyorum. Ama sizlere gönül rahatlığıyla söyleyeceğim şey; İstanbul Ticaret Üniversitesi mezunu olmak sizi özellikle iş dünyasında bir adım önde başlatacaktır. Neden mi? Çünkü biz İstanbul Ticaret Odası olarak 2001 yılında Üniversitemizi kurarken amacımız; akademik eğitimle iş dünyasını bir araya getirmekti. Gençlerimize bilgi ve deneyimi bir arada sunmak istedik."

İstanbul Ticaret Odası Yönetimi olarak her zaman üniversite ile iç içe olduklarını vurgulayan Çağlar, "Desteğimiz yeni dönemde de artarak sürecek. Üniversitemize göz bebeğimiz ilgisini göstermeye kararlıyız" dedi.

"KARARLI OLUN"

Mezun olan öğrencilere, "Kararlı olun" diyen Çağlar, sözlerini şöyle bitirdi:

"Dünyada hiçbir şey kararlılığın yerini tutamaz. Yetenekli olabilirsiniz ama dünya yetenekli fakat başarısız insanlarla dolu. Zeki olabilirsiniz ama uygulamaya konulmamış zekanız da atıl bir kapasite olarak elinizde kalır. Kararlılık sahip olduğunuz gücü artırır. Bugün diplomalarını alacak olan sevgili öğrencilerimizin fedakar ailelerini ve onların eğitimlerinde aynı fedakarlığı gösteren saygıdeğer öğretim üyelerimizi en içten duygularımla kutluyorum."

Protokol konuşmalarının ardından tören, bölüm, program birincileri ile onur belgesi hak edenlere diploma ve belgelerinin dağıtılması ve kep atma coşkusuyla geç saatlere kadar devam etti.

Organizasyonun en renkli dakikaları, Düşler Akademisi'nin sahne performansında yaşandı. Üniversitenin aynı zamanda akademisyenlerinden olan Prof. Dr. Mim Kemal Öke'nin kısa sunumuyla başlayan bu bölümde sahne alan ekip ritm ve dans gösterileri ile mezuniyet heyecanına ayrı bir renk kattı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İbrahim Çağlar Nazım Ekren Erhan Erken Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title