Haberler

Tıbbi aromatik bitki yetiştiriciliğine yoğun ilgi

Güncelleme:

- Tıbbi aromatik bitki yetiştiriciliğine yoğun ilgi Tıbbı ve bitki yetiştiriciliği kursları devam ediyor Edirne Havsa Meslek Yüksekokulu, biyolojik çeşitliliği korumak ve geliştirmek amacıyla kurulan tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği büyük ilgi görüyor.

- Tıbbi aromatik bitki yetiştiriciliğine yoğun ilgi

Tıbbı ve bitki yetiştiriciliği kursları devam ediyor

EDİRNE - Edirne Havsa Meslek Yüksekokulu, biyolojik çeşitliliği korumak ve geliştirmek amacıyla kurulan tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği büyük ilgi görüyor.

Havsa Meslek Yüksekokulu, biyolojik çeşitliliği korumak ve geliştirmek amacıyla boş arazilerine lavanta, gül ve biberiye bahçesi kurdu. Havsa Meslek Yüksekokulu'na ait arazilerdeki bataklığın kurutularak tarıma ve ekim faaliyetlerine elverişli hale getirilmesi sonrası harekete geçen okul yönetimi, okul çevresini koruma ve güzelleştirme faaliyetlerine devam ediyor. Havsa Meslek Yüksekokulu ve Trakya Üniversitesi yönetimi, gelecekte "Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Uygulama Bahçesi" için planlanan alanlarda da ilk etap çalışmalarını tamamladı. Proje çerçevesinde çeşitli tıbbi ve aromatik bitkilerin yetiştirilmesi, ekim-dikiminin yaygınlaştırılması ve bu alanlarda bölümler açılması ile ilçe ve kent ekonomisine katkı sunacak. Hayata geçirilen "tıbbi aromatik bitki yetiştiriciliği kurslarının da yoğun ilgi gördüğü belirtildi.

İnsanların tıbbi ve aromatik bitkilere olan ilgisi her geçen gün biraz daha artığını ifade eden Edirne Havsa İlçe Milli Eğitim Müdürü Özkan Fidan, son iki yıldan beri yaşanan pandemi süreci ilgiyi bütün dünyada daha da artığını belirterek, "Bu çerçevede İnsanlar, yediden yetmişe bağışıklıklarını geliştirmek için bitkisel ürünlere rağbet etmeye başladı. Bu da önemli bir sektör olan tıbbı ve aromatik bitki sektörünü daha da hareketlendirdi. Ayrıca Türkiye'nin bir çok bölgesi bu gruptaki bitkilerin yetiştiriciliğine uygun olarak biliniyor. Bu çerçevede Havsa Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün açmış olduğu tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği kursu ilgi görüyor. Trakya Üniversitesi Havsa Meslek Yüksekokulunun da desteklediği kursta, teorik ve uygulamalı dersler veriliyor. Kursiyerler lavanta, adaçayı, biberiye, yağ gülü, kekik, nane melisa otu gibi bitkilerden çelik almasını ve köklendirme ortamına aktararak fide oluşturmasını uygulayarak öğreniyorlar" dedi.

Tıbbi aromatik bitkilerin yetiştiriciliği için uygulamalı olarak kurs verdiklerini belirten Edirne Havsa Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Mustafa Tan, "Halk Eğitim Merkezimizin başlatmış olduğu kursu Havsa Meslek Yüksekokulu Kampüsümüzde yürütmekteyiz bizim şöyle bir avantajımız var. Bahçemizde oluşturduğumuz tıbbı ve aromatik bitkiler yetiştirme bahçemiz var. Örnek parsellerimiz ve 15 adet çok yıllık yaklaşık olarak yedi sekiz adet tek yıllık alanımız var. Bizim için çok büyük bir avantaj bu sayede kursiyerlerimiz uygulamalı olarak verdiğimiz kursu pekiştiriyorlar. Kursumuz 23 Şubatta başladı. Haziran ayına doğru kursumuzu tamamlamayı düşünüyoruz. Kursumuzun katılımcıları oldukça geniş bir profile sahip bu kurs içerisinde ev hanımı, eczacı, makine mühendisi ve fikir arayıp yatırım yapmak isteyen kursiyerlerimiz var. Bu nedenle kursun son derece etkili olduğunu düşünüyorum" ifadelerini kulandı.

(NE-HLD-MB-

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Edirne Havsa Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title