Haberler

THY Uçağına Japon Balıkçı Köyünün Adı Verildi; Retro Boyama Yapıldı

Haber-Kamera: Murat ÇAKIR - Faik KAPTAN-İSTANBUL DHA Son yıllarda havayolu şirketleri, yeni teslim aldıkları uçaklara eski boyamalarını uyguluyor.

Haber-Kamera: Murat ÇAKIR - Faik KAPTAN-İSTANBUL DHA

Son yıllarda havayolu şirketleri, yeni teslim aldıkları uçaklara eski boyamalarını uyguluyor. Buna 'retro' adı veriliyor. THY de geçmiş yıllarda filosuna kattığı bir Airbus A320 uçağa 'pijamalı' olarak adlandırılan eski ve çok sevilen boyamasını uygulamıştı. Şimdi de 2006'da filoya katılan TC-JNC tescilli Airbus A330 tipi uçak boyandı. Daha önce 'Bursa ' olan uçağın ismi, Japonya kıyılarında bulunan Ertuğrul Fırkateyni'nin battığı Kansai bölgesindeki Wakayama vilayetine bağlı balıkçı köyünün adı olan "Kushimoto" olarak değiştirildi.

THY en son A310'larda kullandığı 'pijamalı' boyamayı yeni nesil A330 uçaklarında da yaşatacak. Retro boyaması ise sosyal medyada bulunan bir kampanyayla gerçekleşirken öte yandan Türk Hava Yolları, Türk-Japon dostluk ilişkilerinin 125.yılında uçağın ismini ' ' Kushimoto? koyarak bir jestte bulundu. THY Teknik Hangarları'nda bulunan uçak çok yakında sefere başlayacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türk Hava Yolları Kushimoto Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title