Haberler

THY, Nürnberg'i Tanıttı

Güncelleme:

Nürnberg ve İstanbul arasında yolcu sayısını artırmak için ilki geçen sene yapılan toplantının ikincisi gerçekleştirildi.

Nürnberg ve İstanbul arasında yolcu sayısını artırmak için ilki geçen sene yapılan toplantının ikincisi gerçekleştirildi. Türk Hava Yolları (THY) Nürnberg Müdürlüğü'nün ev sahipliğindeki toplantı İstanbul WOW Otel'de düzenlendi. Toplantıya Nürnberg Havalimanı, Almanya Turizm Merkezi Frankonya, Almanya Devlet Demir Yolları, Nürnberg Fuarcılık, Nürnberg Messe, Almanya Başkonsolosluğu, TÜRSAB ve WOW Hotel temsilcileri katıldı.

"DEĞİŞİMİ ORTAYA KOYUYORUZ"

Türk Hava Yolları Nürnberg Müdürü Osman Nuri Hasırcı, THY'nin Nürnberg'e ilk seferini 1973 yılında yaptığını hatırlatarak, "Bu toplantımızın amacı bu hattı tanıtmak, buradaki değerleri ortaya koymaktır. 41 yıldır uçulan bir yer tabi ki tanınıyor, biliniyor ama unutuluyor, tekrarlanması gerekiyor. Değişimi ortaya koyuyoruz, değerleri buraya getirip buradaki ilgililere, tur operatörlerine sunuyoruz. Amacımız bilineni daha bilinir hale getirmek" dedi.

"2015'TE HER GÜN GECE SEFERLERİMİZ DE OLACAK"

Hasırcı, şunları söyledi:

"Sadece Nürnberg çıkışlı trafiğe değil, Türkiye çıkışlı trafiğe de destek vermek istiyoruz. Türkiye Nürnberg'i tanıyacak, tartışacak. Biz müşteri memnuniyetini birinci madde olarak ele alıyoruz, güvenliği önemsiyoruz. Almanya'da 13 noktaya uçuyoruz. Berlin, Hamburg, Hannover, Bremen, Leipzig, Düsseldorf, Köln,Münster, Frankfurt, Stuttgart, Münih, Friedrichshafen ve Nürnberg. Nürnberg, bu noktalar arasında en eskilerin arasında yer alıyor. İş göçünün olduğu yerlere THY'nin erken tarihlerde uçtuğunu görüyoruz. İş göçünün olmadığı doğu eyaletlerinde uçuşlar daha geç başladı. Frekanslarımız derinleşti. Pazarda daha çok duyulmamız gerekiyor çünkü insanlar bilmediklerini tercih etmezler. Bildiklerini, duyduklarını tercih ederler. Kışın haftada 14 sefer, yazın 21'e çıkıyoruz. Yani günde 3 sefere. 2015'te her gün gece seferlerimiz de olacak. İzmir'e de sefer başlatmayı hedefliyoruz. Haftada 21 seferle devam edeceğiz, bu günde üç uçak demek."

"NÜRNBERG'İ BİR DEĞER OLARAK İŞLEMEYE ÇALIŞACAĞIZ"

Nürnberg Havalimanı'nın 6 milyon yolcuya yakın kapasitesinin olduğunu, ancak havalimanını geçen yıl 3.5 milyon yolcu kullandığını anlatan Osman Nuri Hasırcı, "Nürnberg kaliteli şirketlerin, uluslar arası çalışan şirketlerin, global firmaların bulunduğu merkez olması sebebiyle büyük bir değere sahip. Siemens, Adidas, Puma, Novartis, Faber-Castel gibi şirketler, silah sanayi burada. Bu firmalar dünyadaki birçok firma ile evlilik yaptı. Aralarında eğitim ve ticari alış veriş yapıyorlar. 13 önemli fuar organize ediliyor Nürnberg'de. Onlarla da anlaşma imzaladık. Nürnberg'i bir değer olarak işlemeye çalışacağız" dedi.

Yolcu sayısını her yıl artırdıklarını söyleyen Hasırcı, yolcu profiline ilişkin ise, "Business class yolcuyu, firma yolcularını önemsiyoruz. Sık uçak Miles and Smiles yolcularını önemsiyoruz. Nürnberg'ten İstanbul aktarmalı tüm dünyaya bir köprü kuruyoruz. Firma ziyareti, seyahat amaçlı, akraba ziyareti amaçlı gelenler var Türkiye'den. Eğitim amaçlı gelenler var, dil öğrenmek için kısa vadeli gelenler var. MAN'ın merkezi burada. Bu kaliteli firmaların talep ettiği ürünü iyi sunduğumuzu iddia ediyoruz" bilgisini verdi.

TÜRKİYE İKİNCİ SIRADA

Nürnberg Havalimanı Havacılık ve Pazarlama Direktörü Silvia Arai Hoffmann da yaptığı sunumda, Türk Hava Yolları ile işbirliği yapmaktan memnun olduklarını ifade ederek, THY'nin 5. sırada yer aldığını söyledi. Şehirde 18 üniversite ve bu üniversitelerde okuyan 100 bin civarında öğrenci olduğunu, tüm Almanya'da olduğu gibi otomobil sanayinin geliştiğini belirtti. Havalimanından günde 40'tan fazla sefer yapıldığını, Alman yolcuların ilk sırada Bali Adası'na, ikinci sırada ise Türkiye'ye geldiklerini ifade etti. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türk Hava Yolları İstanbul Almanya Türkiye Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

Şermin H.:

İyi olmuş, Türk ve yabancı yolcular tanısın ki THY ile uçmanın ayrıcalığını yaşayabilsin. Kaliteli ve ucuz olması birinci yaptı zaten markayı.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title