Haberler

THY, Melbourne'e ilk uçuşunu gerçekleştirdi, başkonsolos uçağın arkasından su döktü

Güncelleme:

Türk Hava Yolları, İstanbul Havalimanı'ndan Singapur aktarmalı olarak Avustralya'nın Melbourne şehrine ilk uçuşunu gerçekleştirdi. THY'nin 6. kıtaya yaptığı ilk uçuş öncesi havalimanında tören yapıldı. Yeni hattın açılış törenine katılan Avustralya'nın İstanbul Başkonsolosu Tony Huber, THY uçağının arkasından su döktü.

Dünyada en fazla ülkeye uçan hava yolu şirketi Türk Hava Yolları (THY), İstanbul Havalimanı'ndan Singapur aktarmalı olarak Avustralya'nın Melbourne şehrine ilk uçuşunu gerçekleştirdi. Avustralya'nın İstanbul Başkonsolosu Tony Huber, uçmak için pist başına hareket eden uçağın ardından su döktü.

THY tarafından 6. kıtaya ilk uçuş, TK 168 sefer sayılı, 349 yolcu taşıyan Boeing 777 tipi uçakla yapıldı. Uçağın kapısında yolculara lokum ikram edildi.

THY, İstanbul Havalimanı'ndan Melbourne'ye ilk uçuşunu gerçekleştirdi

Uçuş öncesi gazetecilere açıklama yapan THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Ahmet Bolat, 6. kıtaya ilk seferi başlatmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Bolat, Avustralya'nın 26 milyon nüfusu bulunduğunu ve ülkede yıllık kişi başı milli gelirin 70 bin dolar olduğunu söyledi.

THY, İstanbul Havalimanı'ndan Melbourne'ye ilk uçuşunu gerçekleştirdi

"19 SAATLİK UÇUŞLA TÜRKİYE'YE GELECEKLER"

Avustralyalıların daha önce de Türkiye'ye geldiğini belirten Bolat, "Anzaklar'dan dolayı ülkemize, Çanakkale'ye geliyorlardı. Uzun bir yol katediyorlardı, kod paylaşımı yaptığımız firmalarla. Artık Melbourne'den binen bir yolcu, 19 saatlik uçuşla Türkiye'ye gelecek. Beraberimizde gazeteciler de var. Onları Avustralya'ya götürüyoruz. Aynı şekilde geçen hafta birçok blogger ve youtuber geldi. Ülkemizin güzelliklerini gezip gördüler. Orada ülkemizin güzelliklerini anlatacaklar. Karşılıklı turizmin bu şekilde artacağına, gelişeceğine inanıyoruz." diye konuştu.

THY, İstanbul Havalimanı'ndan Melbourne'ye ilk uçuşunu gerçekleştirdiTHY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Ahmet Bolat

"2024 BİTMEDEN SİDNEY'E UÇABİLİRİZ"

Bu uçuşu çok önemsediklerine dikkati çeken Bolat, "Çok yakında belki de Sidney'i de açabiliriz. O konudaki görüşmelerimiz devam ediyor. Bu gezimizde Sidney'e de uğrayacağız. Uçak müsaitliğine göre belki de bu yıl bitmeden Sidney'e uçabiliriz." ifadelerini kullandı.

THY, İstanbul Havalimanı'ndan Melbourne'ye ilk uçuşunu gerçekleştirdiAvustralya'nın İstanbul Başkonsolosu Tony Huber

AVUSTRALYA İSTANBUL BAŞKONSOLOSU UÇAĞIN ARKASINDAN SU DÖKTÜ

Avustralya'nın İstanbul Başkonsolosu Tony Huber, ilk uçuş dolayısıyla Türkiye, Avustralya ve THY'yi tebrik etti. Huber, "Uzun bir rota olacak. Bu ilk uçuş için her şeyin en iyisini diliyorum." dedi. Konuşmaların ardından Bolat ve Huber, uçak içinde yolcuları selamladı. Bolat, Huber'e küresel renk otoritesi Pantone tarafından tescillenen "Türk Hava Yolları Kırmızısı" isimli ajandayı hediye etti. Daha sonra aprona inen Huber, uçmak için pist başına hareket eden uçağın ardından su döktü.

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Havalimanı Türk Hava Yolları Avustralya Melbourne İstanbul Singapur Ulaşım Havacılık Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (11)

turgut aydın:

Bende emekliyim hiç olmazsa bizide simülötörde uçurunnn

109
121
yanıtYanıtla
Sadık:

THY Avrupada bir numara.

85
28
yanıtYanıtla
sade vatandaş:

Avrupa bizi kıskanıyorda

yanıt28
yanıt15
Tayfun İZGİ:

@Sade vatandaş THY bir numara ama sen yüznumarasın

yanıt23
yanıt4
Doğrucu:

Geriden bir numara :)) her sene zarar eden bir kurum

yanıt3
yanıt13
Kralçıplak:

Dünyada en fazla noktaya uçmak marifet mi? Kaç Türk vatandaşı Thy ile uçuyor, ailesini aç bırakan ama dünyanın en lezzetli yemeklerini yapmasıyla övünen restoran sahibi gibi

39
67
yanıtYanıtla
mahalle sakini:

Ak partiden önce mi sonra mı ? Önce nüfusun yüzde 1'i Ak partiden sonra isteyen herkes.

yanıt2
yanıt1
Erkan Arslan:

Sumu? Hayret Milli icecegimiz Ayrani Dökmemis

27
46
yanıtYanıtla
Verdik y gorduk etkiyi:

Biletler pahali.. pegasusla cok daha ucuza ucuyoruz. Thy sesimizi duy

44
10
yanıtYanıtla
Ali Tokgönül:

Allah akıl fikir versin ... 1400 küsür sene oldu şu kişileri akıllandıramadık gitti ...

16
26
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title