Haberler

THY Arjantin'de

2010 yılında açıklanan ama bürokratik işlemlerin gecikmesi nedeniyle bir türlü hayata geçirilemeyen THY'nin İstanbul-Buenos Aires seferleri nihayet 11 Aralık günü başlatıldı.

2010 yılında açıklanan ama bürokratik işlemlerin gecikmesi nedeniyle bir türlü hayata geçirilemeyen THY'nin İstanbul- Buenos Aires seferleri nihayet 11 Aralık günü başlatıldı. Haftada 4 günlük karşılıklı seferlerin başlaması nedeniyle Buenos Aires Türkiye Büyükelçiliği Rezidansında resmi açılış yapıldı.

Arjantin Turizm Bakanı Enrique Meyer, Türkiye Arjantin Büyükelçisi Taner Karakaş, THY Pazarlama ve Satış Başkanı Sezgin Sağlam, Brezilya Müdürü Atagün Kutluyüksel ve Arjantin Müdürü Mustafa Sağlam'ın hazır bulunduğu törene Lionel Messi de kutlama mesajı gönderdi.

MESSİ'DEN ÖZEL MESAJ

THY'nin marka yüzü olan Messi'nin Kobe Bryant'la oynadığı reklam filmi 40 milyon fazla tıklama rekoru kırarken, Barcelonalı oyuncu memleketi Arjantin'e seferler başlatan THY'yi özel bir bir mesaj yayınlayarak kutladı.

THY'nin Arjantin'e uçmasından çok büyük mutluluk duyduğunu belirten Messi, uçuşların iki ülkeyi daha da yakınlaştıracağını söyledi.

ARJANTİN TURİZM BAKANI MEYER THY ÇOK ŞEY KATACAK

Arjantin Turizm Bakanı Enrique Meyer, Avrupa'nın en iyi havayolu şirketi THY'nin ülkesine uçuş yapmasının her iki ülke ilişkilerine çok şey katacağına inandığını söyledi. 'THY sayesinde ticaret, turizm ve kültür alışverişi olasılıkları her iki ülke bazında önemli oranda gelişecek' diyen Meyer, THY'nin Avrupa'nın en iyi havayolu şirketi olması ve dünyanın birçok noktasına uçuş yapmasından dolayı Arjantinlileri dünyanın geri kalanıyla buluşturmada önemli rol oynacağını söyledi.

SEZGİN SAĞLAM HEDEFİMİZ DİREKT UÇUŞ

THY Pazarlama ve Satış Başkanı Sezgin Sağlam ise yaptığımız ayak üstü sohbette THY'nin en büyük hedefinin büyümek olduğunu söyleyerek 'Bizim için Buenos Aires önemli bir yerdi. Daha evvel sivil havacılıkla ilgili bir takım müzakereler vardı. Bu güne yetişti ve çok mutluyuz bunun için. THY'nin hedefi Buenos Aires'de de büyümek. Haftalık 4 gün karşılıklı seferle başladık. İlk hedefimiz her gün uçmak. Daha sonraki hedefimiz de Buenos Aires'den Sao Paolo hattını ayırmak yani direkt uçmak' diye konuştu.

MESSİ EN ÖNEMLİ ELÇİMİZ

Messi'nin THY'nin marka yüzü olmasının Arjantin'de kendilerine ek avantajlar sunacağını vurgulayan Sağlam, 'Messi hem Arjantinli olması hem de popülerliği sayesinde buradaki en önemli elçimiz' dedi.

SUPERKLASİKO'YA ÖZEL TUR YAPABİLİRİZ

Sağlam, THY'nin ülkede bilinirliği ve aşinalığının artmasıyla birlikte, dünyanın en önemli derbilerinden, İngiliz The Observer gazetesinin ölmeden önce mutlaka izlenmesi gereken maçların başında gösterdiği Süperklasiko adıyla bilinen River-Boca derbisine yönelik özel seferler yapma gibi çeşitli etkinlikler imza atılabileceğini sözlerine ekledi.

THY Arjantin Müdürü Mustafa Doğan da uçuşların iki ülke arasındaki ilişkileri iyi yönde geliştireceğini umduğunu söyleyerek, Türkiye'deki insanları Arjantin'e ziyaret etmeye, Arjantinlileri de Türkiye'yi ziyaret etmeye davet etti.

THY ARJANTİN-BREZİLYA ARASI DA YOLCU TAŞIMACILIĞI YAPACAK

THY'nin Güney Amerika'daki ilk uçuş noktası Brezilya seferlerini başlatan Brezilya Müdürü Atagün Kutluyüksel de Buenos Aires uçuşlarının THY'nin bölgede bilinirliğini artıracağını söyledi. Kutluyüksel THY'nin Brezilya Arjantin arasında trafik hakkı olduğunu, bu sayede iki ülke arasında karşılıklı yolcu taşıyabileceklerini anlatarak şöyle devam etti ' Brezilyalı turistleri de Arjantin'e getireceğiz. Uçak İstanbul'dan kalkacak 300 yolcuyla bunun 200'ü Brezilya'ya gelen yolcu 100'ü devam edecek, kalan 200 koltuğu da brezilyalılarla doldurabileceğiz. Arjantin çıkışlarında da aynı şey tersinden yaşanacak. Bunun için çok uygun fiyatlar konuldu. Buenos Aires'den Sao Paola'ya 99 dolara uçulabilecek. Bu fiyata yer bulunamazsa 111 ve 148 dolara alternatif fiyatlar var. '

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Sağlam Buenos Aires Arjantin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title