Haberler

Thk, Sponsor Desteği ile Deri Toplayacak

Türk Hava Kurumu (Thk) Yönetim Kurulu Üyesi ve Mersin Şube Başkanı Akın Atilla, Yeni Yasaya Göre, Thk'nın Bayram Boyunca Yapacağı Masrafın, Genel Gelirin Yüzde 10'unu Aşmaması Gerektiğini Belirterek, "Bu Yasa ile Bizim Her An Her Yere Ulaşmamız Zorlaşacak. Vatandaştan Gelen Telefon ile Gidip Derilerini Alacağız. Buna Rağmen Hedefimiz Geçen Yılki 21 Bin Deriye Ulaşmak" Dedi.

Türk Hava Kurumu (THK) Yönetim Kurulu Üyesi ve Mersin Şube Başkanı Akın Atilla, yeni yasaya göre, THK'nın bayram boyunca yapacağı masrafın, genel gelirin yüzde 10'unu aşmaması gerektiğini belirterek, "Bu yasa ile bizim her an her yere ulaşmamız zorlaşacak. Vatandaştan gelen telefon ile gidip derilerini alacağız. Buna rağmen hedefimiz geçen yılki 21 bin deriye ulaşmak" dedi.

Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte THK Mersin Şubesi, kaçak deri toplayıcılarına karşı alarma geçti. Valilik nezdinde Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı ile işbirliği içerisinde çalışmalarına başlayan THK, bayram boyunca kaçak deri toplayanlara göz açtırmamayı planlıyor. THK'nın geçen yıla göre önüne çıkan en büyük engel ise, bir yasa değişikliği ile masraflarına kısıtlama gelmesi. Yeni yasaya göre, THK'nın deri toplama masrafları, genel gelirin yüzde 10'unu geçmemesi gerekiyor. Mersin'de

60'a yakın kesim yerinde ve 60 araçla çalışmalarını yapan THK ise, masrafların artmaması için bu bayram vatandaşlardan telefon gelmesini bekleyecek.

THK Yönetim Kurulu Üyesi ve Mersin Şube Başkanı Akın Atilla, yaptığı açıklamada, bayram öncesi hazırlıkların devam ettiğini belirterek, "Yasayla kurban derilerini toplamaya yetkili tek kurum THK'dır. Biz bu görev bilinciyle, bu bayramda da tedbirlerimizi alıyoruz. 60'a yakın kesim yerinde görevlilerimiz kurban derilerini toplamak üzere hazır bekleyecek ve yaklaşık 60 araçla kurban derisi toplanacak" diye konuştu.

Mersin'in bütün köylerine ulaşacak şekilde araçların hareket planlarını yaptıklarını ifade eden Atilla, THK yetkililerinin ulaşamadığı bölgeler olur ise, vatandaşların (324) 233 16 63 numaralı telefonu arayarak görevlileri o adrese çağırabileceklerini söyledi. Vatandaşları, derilerini makbuz karşılığında yakalarında THK kimliği olan görevlilere vermeleri konusunda uyaran Atilla, "Bunun dışında THK adına deri toplayanlara da güvenilmesin ve hemen emniyet yetkililerine haber verilsin. Artık kaçak deri

toplayanlara büyük para cezaları var. Kimse yasa dışı yollara başvurmasın" şeklinde konuştu.

THK'ya verilen kurban derilerinin yüzde 50'sini Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na verdiklerini anımsatan Atilla, şöyle konuştu:

"Kalan kısmın da yüzde 4'ünü Kızılay'a, yüzde 3'ünü Çocuk Esirgeme Kurumu'na ve yine yüzde 3'ünü Diyanet Vakfı'na veriyoruz. THK'ya deri gelirlerinin sadece yüzde 40'ı kalıyor. Derilerden elde edilen gelirler de tekrar ihtiyaç sahiplerine geri dönüyor. Ayrıca, THK kendisine verilen derilerin gelirlerini, son kuruşuna kadar hesabını verecek şekilde değerlendiriyor."

Deri toplarken her yıl bir önceki yıldaki sayıyı bir miktar aştıklarını ifade eden Atilla, "Bu yıl önümüze bir engel çıktı. Bu engel, harcamalar konusunda bizi sıkıştıran yasadan kaynaklanıyor. Biz personel çalıştırıyoruz. Mersin'de 60'ın üzerinde kesim yeri var. Her kesim yerine bir personel koymazsak deriyi nasıl toplayacağız? Köyler de dahil en az 60 araç, bunun şoförü, yardımcısı ve yakıtını da eklerseniz giderler artıyor. Üstelik tüm dünyada olduğu gibi deri artık Türkiye'de de çok para etmiyor.

Deri sektörü zora girdi. Deri para etmeyince masraf da yüksek kalıyor. O nedenle Mersinliler'in yardımına ihtiyacımız var" ifadelerini kullandı. Daha çok deri toplamak için daha çok araç ve daha çok personelle çalışmak zorunda olduklarına işaret eden Atilla, bu yıl deri toplama işini sponsorlar kanalıyla yapmak için çalışmalar başlattıklarını, hedeflerinin geçen yılki sayıyı aşmak olduğunu kaydetti.

Yüzde 10'luk harcamayı aşmamak adına Mersinliler'den telefon bekleyeceklerini anlatan Atilla, böylece harcama giderlerinin düşeceğini ve kurumun kazanacağını da sözlerine ekledi.

(ÖT-MT-SD-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title