Haberler

Tesk: "Selden Zarar Görenlerin Borçları Faizsiz Olarak Ertelensin"

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu(TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, Samsun ve Sinop'ta yaşanan sel felaketinin ardından, bölgede selden maddi hasar gören kişilerin borçlarının faizsiz olarak ertelenmesi gerektiğini belirtti Türkiye...

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu(TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, Samsun ve Sinop'ta yaşanan sel felaketinin ardından, bölgede selden maddi hasar gören kişilerin borçlarının faizsiz olarak ertelenmesi gerektiğini belirtti Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu(TİSK) Başkanı Bendevi Palandöken, Samsun ve Sinop'ta yaşanan sel felaketinin ardından, bölgede selden maddi hasar gören kişilerin borçlarının faizsiz olarak ertelenmesi gerektiğini belirtti.

TESK Başkanı Bendevi Palandöken yaptığı yazılı açıklamada, yaşanan sel felaketinin ve kayıplarının derin bir üzüntü yarattığını belirterek, "Devletin tüm yetkilileri ve kurumları bölgeye ulaşarak yaraları acilen sarmalıdır. Maddi hasar gören vatandaşa, çiftçiye, esnafa acilen yardım edilmeli, ödemeleri faizsiz olarak ertelenmelidir" dedi.

Bölgede maddi zararın boyutlarına ilişkin çalışmaların devam ettiğini bildiren Palandöken, açıklamasında, "Maddi zarar gören esnaf ve sanatkarların vergi ödemeleri, SSK ve Bağ-Kur prim borçları olmak üzere bölge insanının her türlü devlet alacağı faizsiz ertelenmeli ve uğradıkları zararlarına karşı hibe yardım yapılmalıdır" ifadelerini kullandı. Yaşanan sel felaketinin yerel yönetimlere ne kadar önemli görevler düştüğünü bir kez daha gösterdiğini kaydeden Palandöken, yaşanan bu felaketten ders alınması gerektiğini, yapılan inşaatların izinlerinin bu gibi ihtimaller göz önünde bulundurularak verilmesinin ve kontrollerinin yapılmasına önemine dikkat çekti. - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Bendevi Palandöken Türkiye Samsun Tesk Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title