Haberler

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken: "Ramazan Bayramı'nda Yaklaşık 30 Milyar TL Ciro Bekleniyor"

Güncelleme:

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Vatandaşın alım gücü daha düşük, ancak yine de az çok demeden herkes bayram alışverişi yapacağı için ekonomi ivme kazanacak. Ramazan Bayramı’nda yaklaşık 30 milyar TL ciro bekleniyor” dedi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Vatandaşın alım gücü daha düşük, ancak yine de az çok demeden herkes bayram alışverişi yapacağı için ekonomi ivme kazanacak. Ramazan Bayramı'nda yaklaşık 30 milyar TL ciro bekleniyor" dedi.

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, bugün yaptığı açıklamada, piyasada bayram hareketliliğinin başladığını belirtti. Deprem nedeniyle esnaf ve sanatkarların işlerinin azaldığını belirten Palandöken şunları söyledi:

"BAYRAMDA YAPILACAK ALIŞVERİŞLERLE PİYASANIN RAHATLAMASI BEKLENİYOR: Deprem felaketi nedeniyle bu yıl esnaf ve sanatkarımızın işleri hayli düştü. Ancak şimdi, insanları motive etmek adına deprem bölgelerinde de çarşılar kuruldu. Yapılan devlet destekleri ve temel atmalarla birlikte ticari faaliyetin başlamasıyla esnaf, rahat nefes alabilecek. Her özel günde olduğu gibi bu bayramda da esnaf ve sanatkarlarımız, yapılacak alışverişlerle piyasanın canlanmasını dört gözle bekliyor. Bu yıl 30 milyar liralık beklenen ciro, yüzlerce sektördeki esnafımızın yüzünü güldürecek. Özellikle küçük çocuklar için bir gelenek haline gelen bayramlık kıyafet ve ayakkabı alışverişleri; kolonya, şeker, çikolata gibi ikramlıklar, baklava ve su böreği gibi bayramın vazgeçilmez ürünlerinin satışları günler öncesinden başladı. Tüm sektörlerdeki esnaf ve sanatkarlarımız, Ramazan Bayramı için hazır. Bayram alışverişleri esnafımıza can suyu olacak.

MEVCUT FİYATLAR, MERDİVEN ALTI ÜRETİMİ ARTIRIYOR: Vatandaşlarımız, bayram alışverişi yaparken elbette cebini ve bütçesini düşünmeli. Ancak hesaplı ürünle kalitesiz ve fason ürün arasındaki farkı da bilmeli. Uygun alışveriş yapmak isteyenler, ucuz diye aldığı merdiven altı ürünlerle kar ettiğini düşünmesin. Hangi koşullarda üretildiği bilinmeyen, hijyenden uzak merdiven altı ürünler insan sağlığını hiçe sayıyor. Şekerin, yağın, fıstığın, cevizin, unun fiyatı belliyken kimse maliyetinin altında baklava satamaz. Ev yapımı diye maliyetinin altındaki fiyatlara satılan baklava ve böreklerden uzak durulmalı. Özellikle de yol kenarında araç arkalarında satılan tatlı, şeker, çikolata gibi yıkamadan yenebilen ürünlere dikkat edilmeli. Fason kıyafetlere, taklit kozmetik ürünlerine itibar edilmemeli. Bayram alışverişlerinin adresi her zaman mahalle esnafı olmalı. Çünkü esnafımız, kendi yemediği ürünü müşterisine yedirmez."

Kaynak: ANKA / Güncel

Bendevi Palandöken Ramazan Bayramı Ekonomi Tesk Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title