Haberler

Terörle Mücadeleye "Kadın" Desteği - Diyarbakır

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Polis memuru A.S'nin vatandaşların üstünü araması detayı Polis memuru A.S ile röportaj Polis memuru E.U'nun detayları Polis memuru E.U ile röportaj Terörle mücadeleye "kadın" desteği Terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonların devam ettiği Sur'da, sivillerin tahliyesi sırasında operasyon bölgelerinde de görev alan kadın polisler, halkın huzuru ve güvenliği için mesai harcıyor Polis memuru A.S.: "Vatan sevgisini aşılayan annedir, iyilikleri güzellikleri de aşılayan annedir.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Polis memuru A.S'nin vatandaşların üstünü araması detayı

Polis memuru A.S ile röportaj

Polis memuru E.U'nun detayları

Polis memuru E.U ile röportaj Terörle mücadeleye "kadın" desteği

Terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonların devam ettiği Sur'da, sivillerin tahliyesi sırasında operasyon bölgelerinde de görev alan kadın polisler, halkın huzuru ve güvenliği için mesai harcıyor

Polis memuru A.S.:

"Vatan sevgisini aşılayan annedir, iyilikleri güzellikleri de aşılayan annedir. Eğer kadınlarımız, çocuklarını güzel bir şekilde vatanına ve milletine bağlı bir şekilde yetiştirirse ülkeye de huzurun geleceğine inanıyoruz"

KAAN BOZDOĞAN - Terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonların devam ettiği Diyarbakır'ın Sur ilçesinde, sivillerin tahliyesi sırasında operasyon bölgelerine de giren kadın polis memurları, halkın huzuru ve güvenliği için mesai harcıyor.

Sur'da sokağa çıkma yasağının uygulandığı Cevatpaşa, Fatihpaşa, Dabanoğlu, Hasırlı, Cemal Yılmaz ve Savaş mahalleleri ile Gazi Caddesi'nin bir bölümünde terör örgütü PKK mensuplarının yakalanması, kamu düzeninin sağlanması, barikatların kaldırılması, çukurların kapatılması ve patlayıcıların imhası için başlatılan "Bayrak-12 Sur Müşterek Özel Birlik Operasyonu" 28 Kasım 2015'ten bu yana devam ediyor.

Operasyonlara kadın güvenlik güçleri de katılıyor. Güvenlik noktalarında üst araması yapan kadın polisler, sivillerin tahliyesi sırasında çocuk ve kadınlarla ilgilenmek üzere operasyon bölgelerine de giriyor.

"Hem anneyiz hem de eşiz"

Kadın polislerden A.S, mesleğe babasından gizli başvuru yaptığını, sınavı kazandıktan sonra durumu ilettiği babasının da kabullenmek zorunda kaldığını söyledi.

Kutsal olan mesleğinin kadınlar için zor yönünün bulunduğuna dikkati çeken A.S, "Hem anneyiz hem de eşiz. Buradan evimize gittikten sonra hem çocuğun ödeviyle, evimizin temizliği ve yemekle ilgileniyoruz. Bazen çok yorgun oluyoruz ve yemek yemeden yatıyoruz. Gecesi gündüzü belli değil" dedi.

"Bu görevi mecburiyetten değil, canı gönülden yapıyoruz"

A.S, Sur'da terör örgütüne yönelik operasyonların başlamasıyla yakın çevresinin kendisini dikkatli olması hususunda uyardığını ve kendileri için dua ettiğini söyledi.

Ülkede huzur isteyenlerin duasını yüreğinde hissettiğini dile getiren A.S, "Biz bu görevi mecburiyetten değil, canı gönülden yapıyoruz. O sebeple burada görev alıyoruz. Telefon görüşmelerimiz 'Allah'a emanet olun' cümlesiyle bitiyor. Biz zaten burada Allah'a emanetiz, devletimiz için hiçbir şekilde şikayet etmeden burada görev alıyoruz" ifadesini kullandı.

Vatandaşlarla samimi diyaloglar kurduklarını ve onlarla zaman zaman dertleştiklerini anlatan A.S, güvenlik noktalarından geçen vatandaşların kendilerine, "Allah yardımcınız olsun, Allah hakkımızı teröristlere bırakmasın, Allah bu ateşe bir su döksün" diyerek seslendiğini kaydetti.

Diyarbakır'a gönüllü geldiğini dile getiren A.S, kadınların topluma yön veren kişiler olduğunu vurguladı.

"Vatan sevgisini aşılayan annedir"

"Eğitim ailede, annenin verdiği eğitimle başlarr" ifadesini kullanan A.S, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ona yolu açan annedir. Kadınlarımız da çocuklarını güzel eğitirlerse, yanlış yönlendirme yapmazlarsa her zaman toplumda güzel insanlar olacak. Çocuğu yetiştiren, belirli bir zamana kadar ilgilenen annedir. Anne tabii ki çocuğa sadece yeme ve içme anlamında değil, kültürel, sosyal, duygusal şeyleri aşılayan da annedir. Vatan sevgisini aşılayan annedir, iyilikleri güzellikleri de aşılayan annedir. Eğer kadınlarımız, çocuklarını güzel bir şekilde vatanına ve milletine bağlı bir şekilde yetiştirirse ülkeye de huzurun geleceğine inanıyoruz."

Polis memuru E.U. da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde halkın huzur ve güvenliği için görevlerinin başında olacaklarına işaret ederek, huzuru ve güveni sağlamak için askerle beraber büyük çaba gösterdiklerini söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Cemal Yılmaz Diyarbakır Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

Kahraman POLİSİMİZMobil-ANDROID:

Tek BAYRAK Tek VATAN Tek MİLLET Tek YÜREK helal olsun kahraman yurekli polisim. Rabbim yar ve yardımcınız olsun Allaha emanet olun ablalarım abilerim.

3
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title