Haberler

Terör Örgütlerine Güvenlik Duvarı Engeli

Güncelleme:

Sınır hattına yerleştirdiği modüler duvarlar, terör örgütleri PKK ile PYD'nin bağlantısını zayıflatıyor. Çalışmaları engellemek isteyen teröristler, sivilleri kullanıyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin güvenliği artırmak için sınır hattına yerleştirdiği modüler duvarlar, terör örgütü Pkk'nın Suriye'deki uzantısı PYD ile bağlantısını sağladığı Ayn el Arap ile Suruç geçiş güzergahında elini zayıflatıyor.

'SINIR NÖBETİ' TUTTURUYORLAR

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesi ile Gaziantep'in Karkamış ilçesi arasındaki hatta yapımı devam eden duvar örme çalışmalarını sekteye uğratmak isteyen PYD'liler, çeşitli bahanelerle bölgeye yönlendirdiği yöre halkına "Sınır nöbeti" tutturuyor. Kargaşa oluşturarak, inşaat çalışmalarını aksatan PYD'liler, sivil halk ile TSK'yı da karşı karşıya getirmeye çalışıyor.

PYD SİVİLLERİ KIŞKIRTIYOR

Zırhlı araçlardan eyleme son vermeleri konusunda sık sık uyarılan gruptakilerden dönmek isteyenlere, PYD mensupları megafonlarla eylemi sürdürmeleri isteniyor. Grubun içine sızan ve terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan lehine, Türkiye aleyhine slogan atan örgüt mensupları, zaman zaman taş ve molotofkokteyliyle Türk güvenlik güçlerini tahrik etmeye çalışıyor.

'MODÜLER DUVAR' İNŞA EDİLİYOR

TSK'ya bağlı Müşterek Özel Görev Kuvvetinin, Koalisyon Hava Kuvvetleri ile icra ettiği Fırat Kalkanı Harekatı'yla sınırın Suriye kesimi terör örgütlerinden temizlenirken, Türkiye tarafında ise güvenliğin en üst seviyeye çıkarılması için 3,6 metre yüksekliğinde üzerinde teller bulunan modüler duvar inşa ediliyor.

PYD HATTI BIRAKMAK İSTEMİYOR

Cerablus-Azez hattında zayıflayan terör örgütü PYD ise sınırın fiziki şartları nedeniyle kolayca girip çıktığı Ayn el Arap (Kobani) ve Suruç arasındaki hattı bırakmak istemiyor. Tamamlandığında yasa dışı geçişleri büyük ölçüde önleyecek modüler duvara bu nedenle karşı çıkan terör örgütünün çabalarına rağmen, inşaat çalışmaları hızla sürdürülüyor.

"KOMŞU TOPRAKLARDA GÖZÜMÜZ YOK

Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin Suriye savaşından en çok etkilenen ülkelerin başında geldiğini belirterek, bu durumun neticesinde Türkiye'nin terör örgütleri Pkk, PYD ve IŞİD'e karşı güvenliğini almak durumunda olduğunu söyledi.

Türkiye'nin Suriye sınırında güvenliği sağlama noktasında uzun süredir bir çalışma yürüttüğünü anımsatan Çiftçi, komşularının topraklarında gözleri olmadığını aktardı.

"TAVİZ VERMEYECEĞİZ"

Çiftçi, Suruç sınırına örülen duvarın terör örgütleri PKK ve Suriye'deki uzantısı PYD arasındaki irtibatı keseceğini, bu nedenle de teröristlerin buna mani olmaya çalıştığını ifade etti. Tüm provokasyon ve engellemelere rağmen sınır güvenliğinden taviz vermeyeceklerini vurguladı.

Kaynak: AA / Güncel

Abdullah Çiftçi Türkiye Suriye PKK Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title