Haberler

Tepebağ Gün Işığına Çıkıyor

Adana’da Tepebağ Höyüğü’nde kazılara başlandı.

Adana'da Tepebağ Höyüğü'nde kazılara başlandı.

10 bin yıllık tarihi olan 4 bin yıldır da adı ve yeri değişmeyen Adana'daki en önemli höyük olan Tepebağ'da da kazı çalışmalarının başlamasıyla ilk buluntular da ortaya çıktı.

56 binayı kamulaştıran ve SİT alanını çevirerek koruma altına alan Büyükşehir Belediyesi, çalışmaları Adana Arkeoloji Müzesi'nin katkıları ve Çukurova Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Fatih Gülşen'in danışmanlığında sürdürüyor.

Genel temizlik yapılmasının ardından başlayan kazılarda ortaya çıkan bir açmada kaide, kulp parçaları, kandil parçaları ve metal parçaları bulunduğu bildirildi.

Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, kısa bir süre önce başlayan Tepebağ kazısının yapıldığı bölgede incelemelerde bulundu.

Kazı alanında uzmanlarla sohbet eden ve ortaya çıkan ilk buluntularla ilgili bilgi alan Aldırmaz, "Adana önemli bir tarihsel birikime sahip. Tepebağ tarihi birikimin olduğu Çukurova'daki en önemli bölge. Tepebağ'daki tarihi birikimin ortaya çıkması en büyük hayallerimizden biriydi. Bu çalışmayı başlatmış olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Kazı çalışmaları ilerledikçe Adana'nın tarihi ile ilgili daha fazla bilgi sahibi olacağız" dedi. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Çukurova Üniversitesi Zihni Aldırmaz Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title