Haberler

Tekne orucu tutan çocukların iftar heyecanı

Güncelleme:

Tekne orucu tutan çocukların iftar heyecanı8 yaş grubu çocuklara iftar programı düzenlendi.

Tekne orucu tutan çocukların iftar heyecanı

ERZURUM Erzurum Yakutiye Belediyesi tarafından Erzurum'da gelenek haline gelen tekne orucu tutan 4-8 yaş grubu çocuklara iftar programı düzenlendi. İftar programına katılan çocuklar maskotlarla doyasıya eğlendi.

Anadolu'nun eski ve köklü geleneklerinden olan tekne orucu, on bir ayın sultanı olarak kabul edilen Ramazan ayının gelmesiyle birlikte gündemdeki yerini aldı. Bütün gün oruç tutamayan çocukların, günün sadece bir bölümünü oruçlu geçirmesi "tekne orucu" olarak adlandırılıyor. Yakutiye Belediyesi ve Erzurum İl Müftülüğü tarafından 4-8 yaş grubu 500 çocuğa iftar programı düzenlendi. İftar programında Karagöz, Hacivat, Nasreddin Hoca gibi maskotlarla doyasıya eğlenen çocuklar renkli görüntüler oluşturdu.

Program'da konuşma yapan Yakutiye Belediye Başkanı Mahmut Uçar, "Bu organizasyonu düzenlemekten çok mutluyuz. Anadolu'nun çok kadim bir kültürüdür tekne orucu. Bu vesileyle bizde 4-8 yaş grubunda ki 500'e yakın çocuğumuzla bir araya gelerek geleneği sürdürmeye çalıştık. Çocuklarımıza oruç ibadetinin farkındalığını oluşturduk" diye konuştu. Genç Sada Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Bölge Yarışması'nda birinci olan Erzurum Yakutiye Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi İrfan Dönmez'in ezan okumasıyla çocuklar oruçlarını açtı.

İftarlarından sonra da katılım sağlayan 500'e yakın çocuk doyasıya eğlendi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Yakutiye Belediyesi Yakutiye Erzurum İftar Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Öğretmen atamalarında mülakat kalkacak mı? Mülakat kaldırılacak mı? Bakan Tekin ne söyledi? Fatih Karagümrük-Antalyaspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fatih Karagümrük-Antalyaspor maçı şifresiz mi? Buse Naz Çakıroğlu kimdir? Buse Naz Çakıroğlu kaç yaşında, nereli? GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128112 29 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 29 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 29 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 29 NİSAN | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? Nihal Candan röportajında ne dedi? Nihal Candan cezaevinden çıktı mı? Nihal Candan tahliye oldu mu? Nihal Candan'ın son hali! Resmi Gazete bugün (29 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 Mayıs afişleri! İşte en güzel Whatsapp, Facebook, Instagram HD, kaliteli 1 Mayıs kaliteli görseller ve resimler! 29 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title