Haberler

Tekirdağ Rüzgar Çetin'e Az Ceza Verildiği İddiasıyla Açılan Tazminat Davası Reddedildi

Rüzgar Çetin'e az ceza verildiği iddiasıyla açılan tazminat davası reddedildiÜNLÜ yönetmen Sinan Çetin'in oğlu Rüzgar Çetin'in 1 polis memurunun şehit olduğu, 1 polisin de yaralamasına neden olduğu kazada hakimlerin az ceza verdiğini öne süren Canan Tatlı Filiz'in hakimler A.D. ve F.A.

Rüzgar Çetin'e az ceza verildiği iddiasıyla açılan tazminat davası reddedildi

ÜNLÜ yönetmen Sinan Çetin'in oğlu Rüzgar Çetin'in 1 polis memurunun şehit olduğu, 1 polisin de yaralamasına neden olduğu kazada hakimlerin az ceza verdiğini öne süren Canan Tatlı Filiz'in hakimler A.D. ve F.A.'nın hatalı karar verdiğini öne sürerek Maliye Bakanlığı'na açtığı 100 bin TL'lik tazminat davası reddedildi.

Yönetmen Sinan Çetin'in oğlu Rüzgar Çetin'in alkollü araç kullanırken geçen yıl polis ekip otomobiline çarparak, 1 polisin şehit olmasına 1 polis memurunun da yaralanmasına neden oldu. Rüzgar Çetin, bir süre tutuklu yargılandığı davada 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılarak, cezaevinde yattığı süre göz önüne alınarak tahliye edildi. Balıkesir'de yaşayan Canan Tatlı Filiz ve 2015 yılında İstanbul'da geri manevra yapan minibüsün annesi Emine Tatlı'nın ölümüne neden olan sürücünün 4 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldığını belirterek, Rüzgar Çetin'in de karıştığı kazada az ceza aldığı gerekçesiyle dava açtı. Canan Tatlı Filiz, mahkemenin oy birliği kararında imzası bulunan İstanbul 11'nci Ağır Ceza Mahkemesi hakimlerinden A.D. ve F.A.'nın hatalı karar verdiğini öne sürerek, Maliye Bakanlığı'na hazinesine 100 bin TL'lik tazminat davası açtı

MAHKEME REDDETTİ

Davanın ilk duruşması bugün Tekirdağ 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde başladı. Duruşmaya Canan Tatlı Filiz'in avukatı Ozan Kayahan katıldı. Kayahan, duruşmada Rüzgar Çetin'in az bir ceza alarak tahliye olduğunu belirterek, davayı kendi yararlarından çok kamu yararını gözeterek açtıklarını söyledi. Avukat Kayahan, Rüzgar Çetin'in tahliye olduktan sonra davasının İstinaf Mahkemesi'ne giderek 7 yıldan fazla hapis cezası aldığını belirterek, şöyle dedi: "Benim müvekkilim bu olayla ilgili ve taraflarından değil, ama burada önemli olan şudur. Müvekkilim 3-4 yıl önce annesini bir trafik kazasında kaybetti. Yine bir başka yakınını en sevdiği bir insanı yine başka bir trafik kazsında kaybetti. ve bu acıları en derinden yaşayan insanlardan bir tanesidir. Bu sebeple bu olaya karşı bir hassasiyeti var. Burada öğrencisiyle genciyle, çalışanımızla, emeklimizle toplum olarak trafiğin içerisindeyiz. Bazen yaya olarak bazen de araçla trafik canavarlarının bulunduğu yerlerde canımız cebimizde gidiyoruz. Burada özellikle medya ve kamuoyunun yakından takip ettiği bir ceza davasında bu derece düşük bir ceza verilmesi ve bu kazada hayatını kaybedenlere bakıyoruz, bir polisimiz şehit oldu, bir polisimiz yaralandı. ve bize göre bu kazada hayatını kaybeden polisimizin Doğu'da şehit olan polislerimizden bir farkı yoktur. Yetişmiş değerli bir polisimizi kaybettik. ve devletin aracı bu kazada çok ciddi bir zarara uğradı. Ancak sonuca bakıyoruz, çok cüzi bir hapis cezası verilerek bu olay karara bağlanıyor. Biz bu karara baktığımızda toplumun tüm kesimlerinde ciddi bir infial olduğunu gördük. Bizler yılda 10 bin kişiyi trafik terörüne kurban veriyoruz. Maalesef bunu o kadar sıradanlaştırdık ki, ölenler önemli değil kalan sağlar bizimdir yaklaşımının etkileri görülüyor. Yargının da bu konuda çok daha hassasiyet göstermesi ve topluma da bir anlamda yön göstermesi gerekir" dedi. Mahkeme heyeti, Rüzgar Çetin'in davasının sonuçlanmadığını ve sürdüğünü belirterek, davayı reddetti. Duruşmanın ardından avukat Ozan Kayahan, "Tekirdağ 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi maalesef bizim davamızın CMK'ın 142/1 maddesi uyarınca reddine karar verdi. Gerekçesi de, Rüzgar Çetin'in davasının henüz kesinleşmediği ve dava sonuçlanmadığı için bizim açtığımız davanın reddine karar verilmiştir. Biz buna katılmıyoruz, dolayısı ile Rüzgar Çetin'in dava sonucu beklenebilirdi, belki 1 yıl sonra belki daha az bir sürede kesinleştiğinde bizim davamızda karara bağlanabilirdi. Biz dolayısı ile itiraz hakkımızı kullanarak bir üst mahkemeye gideceğiz" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Emine Tatlı Sinan Çetin Tekirdağ Politika Güncel Haberler

title