Haberler

Tekirdağ - Müezzinoğlu: Hükümetin Emeklilere Promosyon Verme Yetkisi Yok

Müezzinoğlu: Hükümetin emeklilere promosyon verme yetkisi yokÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, emeklilerin maaş aldığı bankalardan promosyon ücreti alınmasına yönelik hükümet olarak taahhütlerinin olmadığını ve bankalarla görüştüklerini ifade ederek, 'Ne bakan olarak, ne hükümet olarak bizim emeklilerimize promosyon adı altında herhangi bir ödenek ya da para verme şansımız yok. Yetkimiz yok, böyle bir taahhüttümüz yokö dedi.

Müezzinoğlu: Hükümetin emeklilere promosyon verme yetkisi yok

ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, emeklilerin maaş aldığı bankalardan promosyon ücreti alınmasına yönelik hükümet olarak taahhütlerinin olmadığını ve bankalarla görüştüklerini ifade ederek, 'Ne bakan olarak, ne hükümet olarak bizim emeklilerimize promosyon adı altında herhangi bir ödenek ya da para verme şansımız yok. Yetkimiz yok, böyle bir taahhüttümüz yokö dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, çeşitli programlara katılmak üzere karayoluyla Tekirdağ'a geldi. Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Ak Parti Tekirdağ milletvekilleri Ayşe Doğan, Metin Akgün ve Mustafa Yel tarafından karşılanan Bakan Müezzinoğlu, kentin çalışma hayatıyla ilgili bir otelde düzenlenen toplantıya katıldı.

'BİZİM BÖYLE BİR TAAHHÜTÜMÜZ YOKö

Programın ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Müezzinoğlu, emeklilere maaş aldıkları bankalardan promosyon verilmesine yönelik tartışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu. Hükümet olarak böyle bir taahhütlerinin bulunmadığını kaydeden Bakan Müezzinoğlu, 'Ne Bakan olarak ne hükümet olarak bizim emeklilerimize promosyon adı altında herhangi bir ödenek ya da para verme şansımız yok. Yetkimiz yok, böyle bir taahhüttümüz yok. Emeklilere promosyon emekli maaşlarını bankada 1.5 gün ortalama kalması karşılığında hükümetimiz adına 'biz bankalardan ne kopartabiliriz' diye onlara aracılık yapıyoruz. yoksa bu anlamda bizim hükümetimizin, maliyenin her hangi bir bütçesinden 2promosyon? diye bir ödenek ve ya durum söz konusu değildir. Onların aybaşı ve ya ayın belirli günlerinde aldığı emekli maaşlarını, biz bankaya paralarını ayın 15'nde yatırıyoruz. O ne zaman alıyor 16'sında. Bir gece parası bankada kalıyor. O zaman da emeklikler diyor ki 'benim param sende 1 gece kaldı. Bu param adına bana bir miktar pay ver. Bir hakkım doğuyor burada'. Emeklinin kendi kafasında böyle bir düşünce var. Bankada diyor ki 'ben senin paranı ayağına kadar getiriyorum ve sana teslim ediyorum ve bundan da hiç bir ücret almıyorum. Esasında transfer komisyonu alıyorum. Banka bu hizmeti ben sana ücretsiz yapıyorum bugüne kadar. Ama bir başkası para yatırsa komisyon alıyor'. Hükümetin emeklilere yatırdığı paranın emeklilerimizin eline gitmesi için banka burada bir hizmet yapıyor mu' Yapıyor. Bu hizmetin karşılığında komisyon hakkı var mı? Elimizi vicdanımıza koyduğumuzda varö ifadelerini kullandı.

1 GÜNLÜK HAKLARINI VERMEYE ÇALIŞIYORUZ

Bu anlamda bankalar ile emekliler arasında aracılık yaptıklarını belirten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 'Biz de diyoruz ki bu kadar güçlü bir müşteri potansiyelimiz var, bunların milyarla ifade edilen bir parası var, bu parasını bu komisyonunun üzerine bir hak daha temin etmeliyiz. Hadise budur. Başarabilirsek, emeklilerimize onların o 1 günlük haklarını vermeye çalışıyoruz. Bankalarda tam karşıt görüşle geliyor. Şimdi özel bankalar bu anlamda cazip cümleler söylüyorlar. 'Ben şu kadar veririm' diyorlar. Tamam da bu bankanın Türkiye genelindeki şube sayısı 100, O bankaya emeklilerimizin parasını sana yatırıyoruz, sen de bu şubelerinden öde dediğimizde emeklimiz o zaman Şarköy İlçesi'nden Tekirdağ'a gelecekö dedi.

BİZİM 10 LİRA VERME YETKİMİZ YOK

Hükümetin herhangi bir promosyon verme konusunda yetkisi olmadığını dile getiren Müezzinoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: 'Dolayısıyla kamuoyunu doğru bilgilendirmek lazım. O nedenle inşallah çalışmalarımızı bir noktaya getirdik. Burada en güçlü kamu bankaları, en güçlü derken binin üzerinde şubesi olan ve emeklilerimizi mağdur etmemek için tercih etmek zorundayız, onlarla oturuyoruz. O zaman da onlar diyor ki görev zararı çıkıyor. Görev zararı çıkıyorsa kim diyecek ki bu görev zararını üstlen, hükümet ve ya Başbakan. Dolayısıyla işi sayın Başbakanımıza çalışmalar tamamlanınca götüreceğiz. Ama burada hükümetin böyle bir müjde verme yetkisi yok, bu anlamda 10 lira verme yetkisi yokö

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Müezzinoğlu Ayşe Doğan AK Parti Tekirdağ Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title