Haberler

Tekirdağ - Minibüs Sürücüleri Yol Kapattı

Minibüs Kooperatifi Üyeleri, Eylem Yaptı ve Kentin En İşlek Caddesini Trafiğe Kapattı.

Tekirdağ Belediye Başkanlığı'nın şehir içi yolcu taşımacılığı için açtığı ihaleye evrakları eksik olduğu gerekçesiyle giremeyen minibüs kooperatifi üyeleri, eylem yaptı ve kentin en işlek caddesini trafiğe kapattı.

Tekirdağ Belediyesi'nin şehir içi ulaşımı için açtığı ihaleye 11 Nolu Taşıyıcılar Kooperatifi, Şevket Yılmaz isimli iş adamı ve geçtiğimiz yıl kentin şehir içi taşımacılığı yapan Turex Turizm isimli firma katıldı. Ancak eksik evrak hazırladıkları belirtilen 11 Nolu Taşıyıcılar Kooperatifi ve Şevket Yılmaz ihale dışı kaldı. Bunun üzerine Turex Turizm ihaleyi yıllık 250 bin lira muammel bedel ile 2 yıl 1 ay süreyle kazandı. İhalede haksızlık olduğunu öne süren minibüsçüler belediye binası önünde toplandı ve kentin en işlek yeri olan Hükümet Caddesini minibüsleri ile trafiğe kapattı. Polis ekipleri ile minibüs sürücüleri arasında eylem nedeniyle tartışmalar yaşandı.

Haksızlığa uğradıklarını söyleyerek toplanan minibüsçüler adına konuşan Süleyman Süleymanoğlu, "İhale dosyasını aldık ancak belediye bize bu ihaleye giremeyeceğimizi söyledi. Biz TekirdağÆa vergi veriyoruz. Bize belediye geçici ruhsat veriyor. Tüm evrakları getirdik ancak iş bitirme dosyasında vergi kaydı rastlanmammış ibaresi verildi. Bu nedenle biz bu ihaleye giremedik. Bizi dışladılar. Başka bir firma da ihaleye girdi. Bizim dışımızda bir kişi daha evrakları eksik olduğu gerekçesi ile ihaleye alınmadı.Yapılan ihale TurexÆe adrese teslimdir. Biz ihaleye giremiyoruz. Biz vergimizi Tekirdağ Vergi Dairesi'ne veriyoruz. Tekirdağ Belediyesi bizi hiçe saydı. Tekirdağ Belediye Başkanı CHPÆlidir. KılıçdaroğluÆna sesleniyoruz. Dosyayı bırak sen ilk başta Tekirdağ Belediye başkanına gelip hesap soracaksın" dedi.

Basına çıklamasının ardından ihaleye alınmayan çok sayıda minibüs sürücüsü Tekirdağ Belediye Başkanlığa'na binasına girdi. Belediye Başkanı CHP'li Adem Dalgıç yerinde olmadığı için kooperatif üyesi minibüsçüler Tekirdağ Belediye Başkan Vekili Ali Kılıç, Belediye Başkan Yardımcıları Sinan Çetiz ve Eyüp Yiğiter ile tartıştılar. Araya giren polis ekipleri, minibüsçüleri sakinleştirdi ve dışarıya çıkarttı. Belediyenin ihaleye fesat karıştırdığı gerekçesiyle savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını belirten sürücüler belediye binası önündeki yolu bir süre trafiğe kapattı. Ancak polislerin yeniden araya girerek ikna etmesi ile yola açtılar.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title