Haberler

Tekirdağ'da Down Sendromlular Madalya Için Yarıştı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfının (ZİÇEV) 21 Mart dünya Down Sendromlular günü nedeniyle sahil dolgu alanda düzenledikleri 'artı bir farkla koşuyoruz' etkinliğinde, Down sendromlu çocuklar, 47 metre mesafeyi madalya için koştu.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfının (ZİÇEV) 21 Mart dünya Down Sendromlular günü nedeniyle sahil dolgu alanda düzenledikleri 'artı bir farkla koşuyoruz' etkinliğinde, Down sendromlu çocuklar, 47 metre mesafeyi madalya için koştu.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfının (ZİÇEV) 21 Mart dünya Down Sendromlular günü nedeni ile sahil dolgu alanda yapılan etkinlikte Down sendromlu çocuklar çalan müzik eşliğinde gönüllerince dans edip eğlendi. Aileleri ile birlikte etkinliğe katılan yaklaşık 50 sendromlu çocuk ve Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak 'Artı bir farkla koşuyoruz' sloganı ile hazırlanan parkurda 47 metre koştular.

Yarışın bitiminde konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Albayrak, yarışın kazananının sevgi olduğunu ifade ederek, "Aramızdaki bir sayı farkın 'fark' olmadığının anlaşıldığı bir gün olması temennisinde bulunuyorum. Farklı olmanın normal bir şey olduğunu ve down sendromlu çocukların toplumdan dışlanmaması gerekiyor. Onlar acıma duygusu gelişmiş, çıkarcılık, bencillik gibi duyguları olmayan, karşılıksız seven, yalan söylemeyen ve sadece sevilmeyi hak eden bireylerdir. Onlarla hayat daha anlamlı, daha renkli ve eğlencelidir. Down sendromlu bireylerin sevgileri sonsuz, saf ve gerçektir. Onlar bizi karşılıksız severö diye konuştu. Konuşmaların ardından Down Sendromlu çocuklar alanda hazırlanan masa da ıspanaklı yumurta pişirme yarışması yaptı. Yarışma sırasında göbek atıp oynayan çocuklar, renkli balonları göz yüzüne bırakarak gönüllerince eğlendi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kadir Albayrak Tekirdağ 21 Mart Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title