Haberler

Tekin : Seçmen Bunların Bütün Genelgelerine Bir Tokat Atacaktır

* CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, "(30 Ekim genelgesi)CHP seçmeni ve muhalefet partilerinin seçmeni o kadar politize ki, o kadar bilinçli ki ilk kez Türk seçmeni, bugüne kadar yüzde 90'ı hiç yakalayamadık.

* CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin,

"(30 Ekim genelgesi)CHP seçmeni ve muhalefet partilerinin seçmeni o kadar politize ki, o kadar bilinçli ki ilk kez Türk seçmeni, bugüne kadar yüzde 90'ı hiç yakalayamadık. Yüzde 90'ı sandık başına gidecek, bunların bütün genelgelerine bir tokat atacaktır"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Enis Berberoğlu,

" Türkiye'yi yönetenler, Ortadoğu'nun ana aktörleriyle görüşme imkanına sahip mi ' Mesela ülkeyi yönetin başbakan, Mısır'a gidebiliyor mu ' Tahran'a gidebiliyor mu ' Bağdat'a gidebiliyor mu ' Şam'a gidebiliyor mu ? Bu soruların hepsinin yanıtı olumsuz"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu,

"Bu sorularımızı yanıtlasınlar, Türkiye IŞİD'i diye bir örgüt var mı ' Terörle mücadele yasası ve ceza yasası kapsamında tanımlanmış bir terör örgütü var mı' Türkiye IŞİD'i diye bir terör örgütü olsaydı, küresel IŞİD'in dışında..."

Haber: Özgür ALTUNCU / Kamera: Yaşar KAÇMAZ -İstanbul DHA

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, 30 Ekim'i tatil ilan eden Başbakanlık genelgesiyle ilgili bir soruya, "CHP seçmeni ve muhalefet partilerinin seçmeni o kadar politize ki o kadar bilinçli ki ilk kez Türk seçmeni, bugüne kadar yüzde 90'ı hiç yakalayamadık. Yüzde 90'ı sandık başına gidecek, bunların bütün genelgelerine bir tokat atacaktır" yanıtını verdi.

1 KASIM'DA DÖNÜŞÜM OLACAK

İstanbul 2. Seçim bölgesinde seçim çalışması yapan CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Genel Başkan Yardımcıları Sezgin Tanrıkulu ve Enis Berberoğlu ile birlikte habercilere değerlendirmelerde bulundu.

Her metrede vatandaştan dert dinlediklerini söyleyen Tekin, " 300 kişiyle tokalaştıysak, 300 tane farklı dert duyduk. Seçmen çok kararlı, 1 Kasım günü Türkiye'de çok ciddi bir siyasi dönüşüm olacak" dedi.

BARIŞI SAĞLAYACAĞIZ

Kemal Kılıçdaroğlu'nun Başbakanlığına Türkiye'nin hazır olmasını isteyen Tekin, "Bütün bu sorunlar ancak ve ancak CHP ile aşılabilir. Yolsuzlukların konuşulmadığı yasakların olmadığı bir Türkiye vadediyoruz. İçerde barışımızı sağlayacağız. Dışardaki barışın da garantisi biz olacağız" diye konuştu.

CHP'YE BÜYÜK BİR İLGİ VAR

7 Haziran seçim kampanyasıyla 1 Kasım seçim kampanyası arasında çok fark olduğunu söyleyen Tekin, "Daha önce net bir şekilde düşüncelerini ifade eden insanlarımızın şimdi kulağıma fısıldaması çok acı bir olaydır. Halen bir korku var. Ama kimse korkmasın. Yönetenler korkuyor, siz korkmayın. O korkuya rağmen CHP'ye büyük bir ilgi var" dedi.

ANKET ŞİRKETLERİ BAĞIMSIZ DEĞİL

Anket yaptırıp yaptırmadıklarına ilişkin bir soruya yanıt veren Tekin, " Son 1 aydır 21 ile gittim. Sahada böyle bir durum görmedim. Bu anketçiler kime soruyor ? Elbette anket firmalarına biz saygılıyız. Sağlıklı bağımsız anket kuruluşları var. Türkiye'de de var. İktidardan beslenmeyen 2-3 tane kamu oyu şirketi var. Geri kalanın tamamı bakanlıklarla iş yaptığı için bağımsız değil" değerlendirmesinde bulundu. Bazı TV kanallarının uydudan çıkarılmasının eşkıyalık olduğunu söyleyen Tekin, " Eşkıyalık sisteminde bile kurallar vardır. Eşkıya düşmanına namaz kıldığında dokunmaz. Çocuğu ve eşiyle giderken dokunmaz. Bu eşkıyalığın da ötesinde başka bir sistemdir" diye konuştu.

SEÇMEN TOKAT ATACAK

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 30 Ekim'i tatil yapan kararnameyi imzalamasıyla ilgili bir soruya da yanıt veren Tekin," CHP seçmeni ve muhalefet partilerinin seçmeni o kadar politize ki, o kadar bilinçli ki ilk kez Türk seçmeni, bugüne kadar yüzde 90'ı hiç yakalayamadık. Yüzde 90'ı sandık başına gidecek, bunların bütün genelgelerine bir tokat atacaktır" dedi.

17-25 ARALIK UNUTTURULAMAZ

Türk siyasetinin bu kadar kirlendiği bu kadar tartışıldığı hiçbir dönem olmamıştır diyen CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, " 17-25 Aralığı yedi cihan bir araya gelse unutturamaz. Bunun mutlak ve mutlak hesabı sorulmalı. Aksi takdirde Türk siyasetini yaşatamayız. Siyaseti yaşatabilmemiz için şeffaf, hesap verebilir olması lazım" diye konuştu.

SORUNU YARATANLAR SORUNU ÇÖZEMEZ

Putin - Esad görüşmesine ilişkin bir soruya yanıt verirken Suriye'de biran önce barışın sağlanması gerektiğini söyleyen Tekin,"Bu sürdürülebilir bir politika mıdır ? 8 Milyon insan mağdur. Bunun mutlaka küresel dünyanın bir araya gelip barışı sağlaması lazım. Öncü gücün Türkiye olması lazım. Ama ne yazık ki bu sorunu yaratanların, bu sorunu çözmeleri mümkün değil. Bu da CHP ile olabilir" dedi.

BERBEROĞLU'DAN SORULAR

Aynı konuda değerlendirmede bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Enis Berberoğlu, "Türkiye'yi yönetenler, Ortadoğu'nun ana aktörleriyle görüşme imkanına sahip mi ' Mesela ülkeyi yönetin başbakan, Mısır'a gidebiliyor mu ' Tahran'a gidebiliyor mu ' Bağdat'a gidebiliyor mu ' Şam'a gidebiliyor mu ? Bu soruların hepsinin yanıtı olumsuz. Buralara gidebilecek ve Ortadoğu barışında aktif olarak görev alabilecek, sadece büyük ülkelerle değil, bölge ülkelerle mekik diplomasisini götürebilecek tek parti lideri Türkiye'de Ana Muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu'dur. Sabırsızca 1 Kasım'ı bekliyoruz ki, 2 Kasım'da Başbakan sıfatıyla sadece Türkiye'nin meselelerine değil, bölge meselelerine özelinde de Suriye meselesine el atabilelim" ifadelerini kullandı.

ANKARA SALDIRISINDA ZAAFİYET İDDİASI

Ankara saldırısıyla ilgili kamuoyuna yansıyan istihbarat belgesiyle ilgili bir soruya da yanıt veren CHP Genel Sekreteri Tekin, " Zafiyetin ötesinde özel bir koruma görüyoruz. Sadece devletin kurumlarının uyarıları değil, aynı zamanda CHP'nin 2 yıl önce, IŞİD terör örgütünün finansörü dahil olmak üzere, çeşitli uyarılara rağmen hiçbirinin önleminin alınmaması, devletin kurumlarının belgelerine rağmen önlem alınmamasının bir tek nedeni var. Özel koruma altına alınmıştır demektir" diye konuştu.

TANRIKULU'NDAN SORULAR

Aynı konuda CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu da " Bu sorularımızı yanıtlasınlar, Türkiye IŞİD'i diye bir örgüt var mı ' Terörle mücadele yasası ve ceza yasası kapsamında tanımlanmış bir terör örgütü var mı' Türkiye IŞİD'i diye bir terör örgütü olsaydı, küresel IŞİD'in dışında. Eylem yapmadan önce de insanlar yakalanırdı. Eğer terör örgütü olarak kabul edilmiş olsaydı Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından, eylem yapmadan da yakalanırlardı. 15 Temmuz 2015 Yargıtay kararına kadar Türkiye IŞİD'i diye tanımlanmış bir örgüt yoktur" diye konuştu.

ÇETİN İÇİN BAŞSAĞLIĞI

Bu arada Çetin Altan'ın vefatıyla ilgili de konuşan CHP Genel Sekreteri Tekin, " Türk siyaseti ve gazeteciliğinde çok önemli bir şahsiyettir. Ailesine, sevenlerine başsağlığı diliyoruz. Çetin Altan'ı özleyeceğiz" dedi.

BERBEROĞLU: HEPİMİZE VERECEĞİ DERSLER VARDI

Enis Berberoğlu da Çetin vefatıyla ilgili," Bir meslek büyüğümüz. Edebiyatın ve siyasetin hakikaten yetiştirdiği ender değerlerden biridir. Kendisini tanıma şerefini yaşadığım için son derece mutluyum. Hepimize vereceği dersler vardı. O dersler yarım kaldı. Ailesine sabır diliyorum" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Enis Berberoğlu Gürsel Tekin Türkiye Tokat Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title