Haberler

Tefekkür'den İstek, Demiröz'den Destek

Güncelleme:

MHP Yıldırım İlçe yönetimi etkinliklerine bir yenisini daha kattı.

MHP Yıldırım İlçe Teşkilatımızın BARO'ya yaptığı ziyaret

Geçtiğimiz günlerde göreve gelen Baro Başkanı Avukat Ekrem Demiröz'ü ziyaret edip, kutlayan MHP'liler bir saat görüşmeden memnun ayrıldı.

MHP Yıldırım İlçe Başkanı Süleyman Tefekkür; Baro Başkanı Demiröz'den; özellikle Yıldırımlıları yakından ilgilendiren kentsel dönüşümle ilgili destek istedi.

Baromuzun; kentsel dönüşümün hukuksal boyutunda Yıldırım halkını bilgilendirebileceklerini belirten MHP Yıldırım İlçe Başkanı Süleyman Tefekkür sözlerini şöyle sürdürdü; "Altı ay önce Yıldırım da başlayan kentsel dönüşüm süreci 5393 sayılı Belediye yasasının 73. maddesi ile başlamış, geçtiğimiz ay Afyon'da Okan Üniversitesi yetkilileri ile yapılan toplantılar sonrası 6306 sayılı Afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi konusunda ki yasa üzerinden devam edilmesiyle neticelenmiştir. Yıldırım Belediyesi yapılan bu değişikliği Yıldırım halkının yararına olduğu yönündeki açıklamasını anlamak mümkün değildir. Yasanın Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden geçmesini beklemeden, bağlı yönetmelikleri oluşmadan apar topar Kentsel Dönüşüm açıklaması yapmanın Yıldırımlılara pahalıya mal olduğu ortadadır.

Şayet denildiği gibi 6306 sayılı yasa üzerinden yapılacak bir uygulama vatandaşın menfaatine ise bunca zaman insanları yanıltmanın ve yanlış yönlendirmenin sorumlusu kimdir? Yoksa danışmanlık aldığınız adres yanlış veya yetersiz midir? Bumudur ödenen onca para karşılığı alınan danışmanlık hizmeti?"

Bursa Barosu'nca oluşturulacak bir komisyon tarafından halkımızın bilgilendirilmesinin son derece yararlı olacağını da sözlerine ekleyen MHP Yıldırım İlçe Başkanı Süleyman Tefekkür açıklamalarına şöyle devam etti.

"Yıldırım'da; avukatların Kentsel Dönüşüm hakkında halkımızı bilgilendirebileceği, yeni yasanın ve yönetmeliklerin ayrıntıları konusunda vatandaşın bilgi alabileceği danışma ofislerini üstlenebilecek noktaları oluşturabileceklerini ve vatandaşların haklarının bu şekilde korunabileceği kanısındayız. Bu konuda sizin önderliğinizde bir şeyler yapılabilirse hepimiz müteşekkir oluruz."

Bursa Baro Başkanı Avukat Ekrem Demiröz ise; önerinin çok güzel olduğunu belirterek; "Talebinizi değerlendireceğiz. Teklifinizi önümüzdeki günlerde arkadaşlarımızla konuşacak ve Yıldırımlılara nasıl yardımcı olabiliriz, bunu paylaşacağız. Sizleri de bilgilendireceğiz" dedi.

Ziyarette; MHP Yıldırım ilçe yöneticileri; Avukat Oğuzhan Seyhan, Doktor Ertuğrul Çetinkaya, Avukat Hüseyin Abi ve Kadın Kolları Başkanı Hülya Yağız hazır bulundu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ekrem Demiröz Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title