Haberler

Tedavileri Tamamlanan 2 Kartal Doğaya Bırakıldı

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Yaban Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi'nde tedavisi tamamlanan 2 kaya kartalı, ayaklarına halka takılarak doğaya bırakıldı.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Yaban Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi'nde tedavisi tamamlanan 2 kaya kartalı, ayaklarına halka takılarak doğaya bırakıldı.

Hakkari kırsalında yaklaşık 5 ay önce yaralı bulunan 2 kaya kartalı, Van YYÜ Yaban Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi'nde Doç. Dr. Lokman Aslan tarafından yoğun bakıma alınarak tedavi edildi. Sağlıklarına kavuşan 2 kaya kartalı Van'ın Gevaş İlçesi Kızıltaş Mahallesi'nde dağlık arazide doğaya bırakıldı. Bir süre uçmakta zorlanan 2 kartal daha sonra özgürlüğe kanat çırparak gözden kayboldu. Van Orman ve Su İşleri 14. Bölge Müdürü Hasan Başyiğit, doğal ortamın korunması için doğadaki hayvanların yaşatılması gerektiğini belirterek, "Vatandaşlarımız yaralı hayvan bulduklarınıda mutlaka bize haber versinler. Biz bunları tedavi ettirip doğaya bırakıyoruz. Ayrıca göçlerini ve yaşamlarını takip etmek için ayaklarına halka takıyoruz" dedi.

Tedaviyi yapan  YYÜ Yaban Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Doç. Dr. Lokman Aslan, ateşli silahla kanadından yaralanan 2 kaya kartalına yoğun bir bakım yaparak sağlığına kavuşturduklarını belirterek, hiçbir yaralı hayvanı yalnız bırakmayacaklarını söyledi.

- Van

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Lokman Aslan Hakkari Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title