Haberler

TBMM Kit Komisyonu'nda Tartışma

TBMM KİT Komisyonu'nda, PTT'nin 2011 yılı hesaplarının denetimi sırasında tartışma çıktı.

TBMM KİT Komisyonu'nda, PTT'nin 2011 yılı hesaplarının denetimi sırasında tartışma çıktı. Birbirlerinin üzerine yürüyen AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir ile CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu'yu diğer milletvekilleri ayırdı.

AK Parti Bilecik Milletvekili Fahrettin Poyraz'ın başkanlığında toplanan komisyonda, PTT'nin 2011 yılı hesapları ele alındı.

PTT Genel Müdürü Osman Tural, toplantıda yaptığı konuşmada, kurumun 4 bin 500 işyeri ile vatandaşa hizmet ettiğini söyledi.

Tural, bin 531 yerleşim yerinde bankacılık hizmetlerinin sadece PTT işyerleri aracılığıyla verildiğini anlatan Tural, kurumun hizmetleri hakkında bilgi verdi.

Kurumun, Kayıtlı Elektronik Posta hizmeti vermeye başladığını belirten Tural, 238 kurum, kuruluş ve kişinin bu hizmetten yararlandığını kaydetti. e-tebligat ile ilgili çalışmaların da tamamlandığını dile getiren Tural, bu hizmeti vermek için şu ana kadar 234 kurum ve kişiyle protokol imzalandığını bildirdi.

Tural, PTT'nin 2011 yılında 1 milyar 11 milyon posta gönderisi karşılığında 1 milyar 66 milyon lira, geçen yıl ise 1 milyar 21 milyon gönderi karşılığında 1 milyar 257 milyon lira gelir elde ettiğini ifade etti. Osman Tural, 2013 yılında ise 1 milyar 40 milyon gönderi ve 1 milyar 363 milyon gelir hedeflediklerini açıkladı.

Tüm işyerlerinin otomasyon alt yapısına kavuşturulduğunu anlatan Tural, 2 bin 731 işyerinin ise PTT Bank konseptiyle yenilenmesinin tamamlandığını kaydetti. Toplam 1.826 PTTMatik'i vatandaşların hizmetine sunduklarını ifade eden Tural, hiç bir banka ATM'sinin bulunmadığı 112 yerleşim yerinden vatandaşların PTTMatik'lerden hizmet aldığını söyledi.

-Sosyal yardımlar PTTKart'la ödenecek-

Bugün kadar toplam 4 milyon 906 bin PTTKart'ı vatandaşlara sunduklarını vurgulayan Tural, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile gerçekleştirecekleri sosyal yardımların, PTTKart'lar aracılığıyla ödenmesi ilişkin projeyi Haziran ayında hayata geçireceklerini bildirdi. Tural, kartların istenilen bankanın ATM'sinde kullanılabileceğini söyledi.

PTT'nin 3 boyutlu elektronik alışveriş sitesi e-PTTAvm'nin geçen yıl hizmete girdiğini anımsatan Tural, bugün itibarıyla sitede 210 firmanın 354 bin ürününün satışa sunulduğunu dile getirdi.

Kurum olarak köprü ve otoyollardan geçişe yönelik Hızlı Geçiş Sistemi'ni hizmete sunduklarını hatırlatan Tural, Otomatik Geçiş Sistemi (OGS) abone sayısının 2 milyon 303 bin olduğunu, HGS abone sayısının ise hizmete girmesinin üzerinden çok kısa bir süre geçmesine karşın 2 milyon 976 bine ulaştığını kaydetti. Tural, HGS'nin diğer sistemlere göre daha ucuz ve güvenli bir sistem olduğunu söyledi.

İstanbul Hadımköy'de kurulmasını planlanan lojistik üs ile ilgili proje çalışmalarının tamamlandığını, ihale aşamasına gelindiğini bildiren Tural, Sivas, İstanbul Anadolu Yakası ve Kocaeli'de de lojistik üs kurmayı planladıklarını ifade etti.

PTT Genel Müdürü Tural, Türkiye'den yurt dışına paket göndermek için Türk Paket Ekspres (TURPEKS) adında bir uygulama oluşturmak istediklerini belirterek,

"Türkiye'den tüm dünyaya kolay paket gönderimi için kendi markamızı oluşturmak istedik. Test çalışmaları olumlu geçti. Önümüzdeki aydan itibaren bu hizmeti kullanıma sunacağız" dedi.

PTT'nin 2011 yılında 1 milyar 788 milyon lira gelir, 1 milyar 614 milyon gidere karşılık 174 milyon lira kar elde ettiğini ifade eden Tural, 2012 yılında ise 1 milyar 981 milyon lira gelir elde eden PTT'nin, 1 milyar 810 milyon lira harcama yaptığını ve 171 milyon lira kar ettiğini kaydetti. Tural, 2013 yılında ise 2 milyar 235 milyon lira gelir, 2 milyar 37 milyon lira gider karşılığında 198 milyon lira kar hedeflediklerini söyledi.

-Toplantıda gerginlik-

KİT Komisyonu toplantısında söz alan CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, denetim için kurumlardan istedikleri belgelerin kendilerine ulaştırılmadığını savunarak, Komisyon Başkanı Poyraz'ın görevini ihmal ettiğini ileri sürdü.

Erdoğdu'nun bu sözlerine AK Parti'li milletvekilleri tepki gösterdi. Bunun üzerine Erdoğdu, "Muhalefet görevimizi yapmak adına can vermeye hazırız" dedi. Tartışmanın büyümesi üzerine AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir ile Erdoğdu birbirlerinin üzerine yürüdü. İki milletvekilini, araya giren diğer üyeler sakinleştirmeye çalıştı.

Bu arada Komisyon Başkanı Poyraz, oturuma 10 dakika ara verdi. Arada da tartışmalar devam etti. Yeniden toplanan komisyonda, CHP'li Erdoğdu, AK Parti Siirt Milletvekili Osman Ören'e "Gözlerini dikip bakıyorsun" dedi. Ören'nin

"Bakarsam kalkar vururum seni" sözü üzerine, CHP'liler toplantı salonundan ayrıldı.

Tartışmanın ardından PTT'nin 2011 yılına ilişkin hesapları ibra edildi. - TBMM

Kaynak: AA / Güncel

Fahrettin Poyraz Aykut Erdoğdu Osman Tural Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title