Haberler

TBMM'de 23 Nisan Oturumu... MHP'li Akçay: Eski Parlamenter Sistem ile Geçen 72 Yıllık Dönemi Siyasi İstikrarsızlık Dönemi Olarak Tanımlamak Doğru Bir...

Güncelleme:

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle özel gündemle toplanan TBMM Genel Kurulu’nda, “Eski parlamenter sistem ile geçen 72 yıllık dönemi bir siyasi istikrarsızlık dönemi olarak tanımlamak doğru bir tespit olacaktır. Eski parlamenter sisteme dönme arzusu siyasi bir körlük, müzmin bir ufuksuzluk, geçmiş deneyimlerden ders almayan bir akılsızlıktır” dedi.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle özel gündemle toplanan TBMM Genel Kurulu'nda, "Eski parlamenter sistem ile geçen 72 yıllık dönemi bir siyasi istikrarsızlık dönemi olarak tanımlamak doğru bir tespit olacaktır. Eski parlamenter sisteme dönme arzusu siyasi bir körlük, müzmin bir ufuksuzluk, geçmiş deneyimlerden ders almayan bir akılsızlıktır" dedi.

TBMM Genel Kurulu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 103'üncü yıl dönümü nedeniyle özel gündemle toplandı. MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, Türkiye'nin siyasi tarihinin siyasi kriz, darbe, muhtıralarla kesintiye uğradığını dile getirerek, "Sistemden kaynaklanan sorunlar nedeniyle pek çok hükümet krizleri çıkmış, istikrarsız hükümetlerin deneme ve yanılma yöntemi ile ülkemizin temel meseleleri adeta ortada kalmıştır. Yaşanan siyasi istikrarsızlıklar nedeniyle boşa giden emeklerimiz, yarım kalan yatırımlarımız, devam ettirilemeyen projelerimiz, iç ve dış odaklar tarafından engellenen hamlelerimiz, kaybolan yıllarımız olmuştur. Terör örgütleri ve ihanet yuvaları yaşanan siyasi istikrarsızlıklardan da yararlanarak, memleketimize ağır bedeller ödetmiştir" diye konuştu.

"72 YILLIK İSTİKRARSIZLIK DÖNEMİ"

Akçay, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi öncesinde 51 hükümetin görev yaptığını hatırlatarak, "Bu 72 yıl boyunca 17 koalisyon hükümeti, 6 azınlık hükümeti, 3 darbe hükümeti, 2 de geçici seçim hükümeti kurulmuştur. 72 yılda 20 genel seçim yapılmıştır. 20 genel seçimin 11'i erken seçim, 7'si olağan seçim, 2'si de darbe sonrası seçimler olmuştur. Hükümetlerin ortalama görev süresi 1,5 yılı bile bulmamıştır. Bu tablodan çıkan en önemli sonuç şudur; eski parlamenter sistem ile geçen 72 yıllık dönemi bir siyasi istikrarsızlık dönemi olarak tanımlamak doğru bir tespit olacaktır" dedi.

"DERS ALMAYAN AKILSIZLIK"

Akçay, Türkiye'nin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni savunarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile siyasi istikrarı sağlamıştır. Bu çok önemli bir kazanımdır, bunu asla göz ardı edemeyiz. 5 yılı başarı ile geride bırakan bu sistemle ülkemiz kaybolan yıllarını telafi etmektedir. Türkiye yeni sistemle prangalarından kurtulmuş, atılımlarımıza engel olan kronik sorunlara neşter vurulmuştur. Dünyada birçok ülke hükümet krizleri ve siyasi istikrarsızlıklarla boğuşurken, Türkiye Cumhurbaşkanlığı Hükümet Siteminin yönetimde sağladığı istikrar ile adeta çınar gibi kök salmakta, yükselişe geçmektedir. Türkiye'de dünyanın ufkunda bir yıldız gibi parlamaktadır. Eski parlamenter sisteme dönme arzusu siyasi bir körlük, müzmin bir ufuksuzluk, geçmiş deneyimlerden ders almayan bir akılsızlıktır."

Kaynak: ANKA / Güncel

23 nisan ulusal egemenlik ve çocuk bayramı Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Parlamenter Sistem Tbmm Genel Kurulu Erkan Akçay 23 Nisan Çocuk MHP Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title