Haberler

TBMM Başkanvekili Bahçekapılı: Fetö Uluslararası Küresel Güçlerin Aparatıdır

TBMM Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı, 15 Temmuz'dan sonra FETÖ ile mücadele sürecinde, cemaat üyelerinin yıllar boyunca nasıl devlet kurumlarına girdiklerinin ortaya çıktığını belirterek, "FETÖ uluslararası küresel güçlerin aparatıdır.

TBMM Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı, 15 Temmuz'dan sonra FETÖ ile mücadele sürecinde, cemaat üyelerinin yıllar boyunca nasıl devlet kurumlarına girdiklerinin ortaya çıktığını belirterek, "FETÖ uluslararası küresel güçlerin aparatıdır. Milletimizi bölmek için bir darbe girişiminde bulunmuştur. Bunlarla mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.

Erciyes Üniversitesi Sabancı Kültür Sitesi'nde düzenlenen '15 Temmuz Darbe Girişimi ve Yeni Türkiye'nin İnşası' paneline, TBMM Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı, Cumhurbaşkanı Başdanışmanları Ahmet Selim Köroğlu ve Mehmet Uçmak, Vali Süleyman Kamçı, Emniyet Müdürü İbrahim Kulular, ERÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven, Kamusal Politika ve Demokrasi Çalışmaları (PODEM) Başkanı Can Paker, kaymakamlar, davetliler, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Panelin moderatörlüğünü yapan TBMM Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı, "15 Temmuz'dan sonra FETÖ ile mücadele sürecinde gördük ki, yıllarca cemaat üyeleri, devletin her kademesine girmiş. FETÖ uluslararası küresel güçlerin aparatıdır. Milletimizi bölmek için bir darbe girişiminde bulunmuştur. Bunlarla mücadelemizi sürdüreceğiz. Ben 15 Temmuz gecesi sokaklara çıktığımda, oluk oluk insanların meydanlara dolduğunu gördüm. O an anladım ki, Türkiye artık 14 Temmuz'daki Türkiye değildir. FETÖ soruşturmalarında hiç kimsenin mağdur olmasını istemeyiz. Ancak eline kan bulaşmışsa onların da en ağır şekilde yargılanmasını istiyoruz. Bu mağduriyetlerin bazıları doğru olabilir ancak FETÖ ile mücadeleyi sulandırmak için bu mağduriyetler kullanılmasın" diye konuştu.

ASKERİ DARBEYİ TÜRK MİLLETİ DURDURDU

Panelistlerden PODEM Başkanı Can Paker de, 15 Temmuz'un hangi toplumsal ve siyasal olgulara dayandığına değindiği konuşmasında, "Şimdiye kadar askeri bir darbeyi milletin durdurduğu başka bir olay yoktur. Bunu ilk defa Türk milleti başarmıştır. Cumhuriyetin kurulduğu andan itibaren Türkiye'de egemenlik bazı kurumlara ait olmuştur. Bu kurumlar, bazen ordu, bazen emniyet, bazen de farklı kurumlar olmuştur. Yaşadığımız darbelerin hepsinde meclis kapatılmış, halk iradesinin aksine kararlar alınmış, ancak Türk halkı her darbeden sonra ilk seçimlerde darbeye yakın siyasilerin karşısındakilere oy vermiştir. Yani iradesini sandıkta göstermiş, egemenliğine sandıkta sahip çıkmıştır. FETÖ örgütü, köylünün ağır bastığı toplumda, kurumlara nüfuz ederek, kurumları ele geçirerek, Türkiye'deki egemenliği ele geçirmeyi planlamıştır. Ancak FETÖ'nün ve onları destekleyenlerin görmediği, Türkiye artık bir köylü sınıfı değil, orta sınıf, şehirli toplumudur. Şehirleşme bireyselliği, bireysellik özgürlüğü getirir. Türk toplumu artık, özgürlüğü için canını feda etme durumundadır. 15 Temmuz'da bunu gördük. Mesele artık, eski kurumları tutup FETÖ'yü temizlemek değildir. Artık o kurumların ele geçirilemeyeceği bir yapıyı oluşturmaktır. 15 Temmuz ciddi bir sosyolojik değişimin sonucudur" ifadelerini kullandı.

GAZİ ÖĞRENCİLERE ARTI 10 PUAN ÖNERİSİ

Sivil Dayanışma Platformu Başkanı Ayhan Oğan ise, 15 Temmuz darbe girişimini bastıran milletin en büyük saygıyı hak ettiğini vurgulayarak, "15 Temmuz akşamı sokağa çıkan herkes bana göre gazidir. Kim ne derse desin, ister beğensinler ister beğenmesinler, 15 Temmuz'da ülkeyi batağa girmekten kurtaran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dır" dedi.

Oğan, 15 Temmuz'da sokağa çıkarak direnen herkesin gazi olduğunu yineleyerek ERÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven'e, "Burada öğrenci olan kardeşlerimiz de kendi illerinde ya da burada darbeye karşı direndiler. O nedenle, bu kardeşlerimize her derslerinde artı 10 puan verilmesini talep ediyorum" deyince salondaki öğrenciler alkışladı.

"YENİ TÜRKİYE'Yİ, DEMOKRASİ MEYDANLARINI DOLDURANLAR İNŞA EDECEK"

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ahmet Selim Köroğlu da konuşmasına 15 Temmuz şehitlerini rahmetle anarak başladı. Köroğlu, "Darbe girişimi sırasında gazi olan kardeşlerimizi de zaman zaman ziyaret ettik. O gaziler, ilk gözlerini açtıklarında, kopmuş kollarına, bacaklarına bakmadan, 'Sayın Cumhurbaşkanı nasıl? Ona bir şey oldu mu? Yoksa bizim bu mücadelemiz boşa mı gitti?' diye sordular. O nedenle onları da saygıyla anıyoruz" diye konuştu.

Bürokrasiden, askerden, eğitimden çok ciddi bir tasfiye yapıldığını kaydeden Köroğlu, "FETÖ bahanesiyle, karşı görüşlü insanların da tasfiye edildiği şeklinde bir algı oluşturulmaya çalışılıyor. Ancak bu tasfiyelerin sonucunda yaşanacak yeni kadrolar, liyakat esasına göre doldurulacaktır"dedi

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Mehmet Uçmak ise, 15 Temmuz'u konuşmanın boyunlarının borcu olduğunu belirterek, "TBMM Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı'nın bugün doğum günü. Bizim için doğum günleri artık önemli değil. Sayın Bahçekapılı, doğum günü olmasına rağmen, kalkıp Kayseri'ye geldi. Gündelik işlerimize elbette devam edeceğiz, bireysel pratiklerimizi de devam ettireceğiz. Ancak her işimizde devleti, milleti ön planda tutacağız" diye konuştu.  Uçmak, 15 Temmuz'da Türkiye'de 2 devlet olduğunu, bunların birinin devletin kurumlarını sarmış bir yapı, diğerinin de Erdoğan liderliğindeki meşru ve devleti sarmış yapıyla mücadele eden bir yapı olduğunu belirterek, şöyle dedi:

"15 Temmuz, bu iki devletin mücadelesidir. İçerideki yapı parçalandı. Şimdi biz bu eski kurumlarla Yeni Türkiye'yi kuramayız. Sayın Erdoğan, 16 Temmuz'da yeni bir devlet inşa etmekten bahsetti. O devleti yeniden inşa etmek, devletle millet arasındaki ilişkiyi yeniden kurgulamak, devleti, millete ait hale getirmektir. Bunun aracı da hukuktur."

Kayseri Valisi Süleyman Kamçı da, Türk milletinin şanlı tarihi boyunca, bağımsızlık ve özgürlükten taviz vermediğini, esir yaşamaktansa, ölmeyi tercih ettiğini belirtti.

- Kayseri

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Süleyman Kamçı Ahmet Selim Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
title