Haberler

TBMM AB Uyum Komisyonu Başkanı Gülpınar

TBMM AB Uyum Komisyonu Başkanı ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar, Türkiye'nin uzun yıllardır Avrupa Birliği (AB) yolunda birçok alanda gayret gösterdiğini belirtti.

TBMM AB Uyum Komisyonu Başkanı ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar, Türkiye'nin uzun yıllardır Avrupa Birliği (AB) yolunda birçok alanda gayret gösterdiğini belirtti.

Tiflis'teki parlamento binasında "AB ve Ortakları-Güçlü Birlik için Çeşitlilik" konulu konferansın açılışının ardından AA muhabirine konuşan Gülpınar, toplantının önemli olduğunu ifade ederek "Burada güzel fikirler paylaşılacak diye düşünüyorum." dedi.

AB ülkeleriyle vize serbestisi anlaşmasının yürürlüğe girmesi konusunda Gürcistan'ı tebrik eden Gülpınar, Türkiye'nin de bu konuda son zamanlarda büyük çaba sarf ettiğinin altını çizerek "Bu konuda Gürcistan yakın bir zamanda çok önemli bir mesafe kaydetti. Ama bizim açımızdan zorlu bir süreç oldu, sıkıntılı bir dönem oldu. Mülteci krizi anlaşması neticesinde, biliyorsunuz böyle bir taahhüdü vardı Avrupa Birliği'nin ama burada maalesef bir iki engele takıldık diyebilirim". diye konuştu.

Gülpınar, Avrupalı muhataplarıyla Tiflis'te bu konuyu da görüşmeyi ümit ettiklerini kaydederek "Biz Gürcistan'da bu konuyu da görüşmeyi ümit ediyoruz kendi muhataplarımızla, kendilerinden talep edilen kriterleri nedir, bu kriterleri yerine getirdiler mi, eksik var mıydı, bunları karşılaştırma fırsatı da bulacağız" dedi.

Gürcistan'ın AB ile entegrasyonu yolunda genç bir ülke olduğuna vurgu yapan Gülpınar, Türkiye olarak bu konuda Gürcü mevkidaşlarıyla tecrübelerini paylaşacaklarını belirtti.

Gülpınar, Türkiye-Gürcistan ilişkileri konusunda "Gürcistan bizim için komşu ülke, dost ülke, çok yakın iş birliğini sürdürdüğümüz bir ülke, tabii ki bu ilişkilerle ve Avrupa Birliği sürecinin de birlikte devam ettirilmesi gerektiğine inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Kasım Gülpınar Gürcistan Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 8 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 8 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 8 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? PSG elendi mi? PSG Şampiyonlar Ligi'nden elendi mi, Borussia Dortmund maçı ne oldu? Genel Af çıkacak mı 2024? 9. Yargı Paketi'nde AF var mı? 9. Yargı Paketi ne zaman çıkacak, maddeleri neler? PSG 0-1 Borussia Dortmund maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) PSG B.Dortmund maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Trendyol Anneler Günü hediyesi iPhone hediyesi doğru mu, gerçek mi? 8 - 10 MAYIS HALKA ARZ TAKVİMİ Bu hafta halka arz var mı, yeni halka arz olacak mı? Halka arz olan şirketler hangileri? #129297 PSG Dortmund maçını şifresiz veren kanallar! PSG Dortmund maçını hangi kanal veriyor, nereden izlenir? Survivor kim kazandı? 7 Mayıs Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title