Haberler

Tatlıses'in Hayati Riski Yüzde 10'a İndi

Program Yaptığı Stüdyonun Çıkışında Silahlı Saldırıya Uğrayan Ünlü Türkücü İbrahim Tatlıses'in Sağlık Durumu İyiye Gidiyor.

Program yaptığı stüdyonun çıkışında silahlı saldırıya uğrayan ünlü türkücü İbrahim Tatlıses'in sağlık durumu iyiye gidiyor. Hayati riski yüzde 10'a inen Tatlıses, doktorları duyabiliyor ve sorulan sorulara cevap verebiliyor.

Silahlı saldırı sonucu başından yaralanan sanatçının doktoru Prof. Dr. İlhan Elmacı, yoğun bakımın 3'ncü gününde Tatlıses'in solunum cihazından ayrıldığını açıkladı.

Prof. Dr. Elmacı, "İbrahim Tatlıses bugün itibarıyla hem sistemik bulguları hem nörolojik bulguları hem kardiyolojik bulguları hem de radyolojik bulguları bakımından daha iyi bir durumdadır. Dün gece itibariyle kendi başına solunumunu sürdürebilir duruma geldi ve cihazdan tamamen ayrıldı" dedi.

Doktorların verdiği komutları algılayabilen Tatlıses, sağ kol ve bacağını doktorların uyarılarıyla hareket ettirebiliyor. Tatlıses'in doktorların ellerini sıktığını ve konuştuğunu da söyleyen Prof. Dr. Elmacı, Tatlıses'in "Nasılsınız" sorusuna "İyiyim" şeklinde cevap verdiğini, "Sağ kolunuzu - bacağınızı kaldırın" denildiğinde de verilen komutu yerine getirebildiğini söyledi.

Bu durumu olumlu bir gelişme olduğunu ve çekilen filmlerde durumunun daha iyiye gittiğinin gözlendiğini ifade eden Prof. Dr. Elmacı, "Yoğun bakımda bir süre daha tedavisi devam edecektir. İşler beyinle ilgili, sorunlarda iki ileri giderken bir geri gidebilir. Henüz hayati riski tamamen geçmiş değildir ancak bulunduğumuz nokta çok sevindirici bir noktadır. Bu anlamda tedavisine devam edeceğiz" dedi.

-"SOL TARAFI SORGULAMIYORUZ"-

Tatlıses'in sol tarafından problemlerin devam ettiğini belirten Prof. Dr. Elmacı, Tatlıses'in strese girmemesi için sol bölgesini henüz sorgulamadıkların ifade etti. Prof. Dr. Elmacı, "Bu kendisini strese sokabilecek bir şeydir. Dolayısıyla sadece sağın üzerine gidiyoruz. Yoğun bakımdan çıktıktan sonra solu sorgulamaya başlayacağız. Ciddi bir fizik terapi alacak. İnşallah onu da toparlayacak. Bize geldiğinde, yani ameliyatı yaptığımız saatlerde hayati tehlikesi yüzde 80'lerdeyken, şimdi yüzde 10'larda diyebiliriz" diye konuştu. Gazetecilerin "sesi duyulabiliyor mu" sorusuna Prof. Dr. Elmacı, "Tabi" şeklinde cevap verdi.

Tatlıses'in solunum cihazından ayrılmasının bazı sıkıntılar doğurabileceğini belirten Prof. Dr. Elmacı, "Cihazdan ayrılması yeni bir döneme geçmektir, sistemik bulguları, tansiyonu ve nabzı sorun çıkarabilecek şeylerdir. Onlarla mücadele ediyoruz. Bu yakaladığımız durumu devam ettirmeye çalışıyoruz" dedi.

-RİSK DEVAM EDİYOR-

Tatlıses'in risk durumunun varlığını koruduğunu belirten Prof. Dr. Elmacı, bu durum devam ettiği sürece sanatçının yoğun bakımda kalacağını ifade etti. Prof. Dr. Elmacı, sözlerine şöyle devam etti:

"Yoğun bakımda tutmamız, yaşamsal riskin küçük de olsa varlığını gösteriyor. Olumlu gelişmeler var ancak, bu bizi ve ekibimizi asla gevşetmemektedir. Aynı ihtimamla tüm riskler göz önüne alınarak izlemeye devam ediyoruz."

Prof. Dr. Elmacı gazetecilerin "Kafa içi basıncı düştü mü" şeklindeki sorularına da "Kontrol altında" şeklinde yanıt verdi. Prof. Dr. Elmacı, Tatlıses'in karnının içinde yerleştirilen kafatası kemiklerinin durumuyla ilgili de şu bilgiyi verdi:

"Önümüzde uzun bir yol var. Kafatası kemiklerinin karna konulma meselesi çok ilgi çeken bir konu. Bu bizim rutinde yaptığımız bir şeydir. Deneyimli ekipler bunu bilirler. Bu yaklaşık bir 2-3 aylık protezdir. Hayati risk kalktığında yoğun bakımdan çıkması ve yoğun bir fizyoterapiye başlanması gerekiyor. Uzun vadide de daha yoğun bir tedaviye alınması şart. Yaralanmaya bağlı enfeksiyon gelişmediği takdirde de kemikler yerine konulacaktır. Bu da birkaç aylık bir süreçtir"

Tatlıses'in hafıza kaybı yaşayıp yaşamadığı şeklindeki bir soruya da Prof. Dr. Elmacı, bunları konuşmanın henüz erken olduğunu belirterek, sanatçıya standart sorular sorduklarını kaydetti.

-ÇAKICI'NIN HAYATİ TEHLİKESİ YOK-

Aynı saldırıda yaralanan Tatlıses'in asistanı Buket Çakıcı'nın sağlık durumuna ilişkin bilgi veren Kulak Burun Boğaz Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ömer Faruk Ünal ise, "Buket hanım gayet iyi. Tıbben taburcu olacak hale geldi ancak yoğun bakımda sosyal nedenlerle tutuyoruz. Ağır bir yaralanma geçirdi, iyileşme süreci olacak. Herhangi bir hayati tehlikesi yok. Ciddi bir görünüm problemi de yok" dedi. - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI SEYRAN HAMİLE KALACAK MI? Yalı Çapkını Seyran ölecek mi? 4 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! YALI ÇAPKINI 68. BÖLÜM CANLI İZLE! #127916 Yalı Çapkını son bölüm tek parça FULL izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title