Haberler

Tatilciler Gitti, Bodrum Hırsız Cennetine Döndü

Turizm Sezonunun Sona Ermesiyle Birlikte Sessizliğe Bürünen Bodrum'da Hırsızlık Olayları Arttı ve 10 Gün İçinde 112 Villa Soyuldu.

Turizm sezonunun sona ermesiyle birlikte sessizliğe bürünen Bodrum’da hırsızlık olayları arttı ve 10 gün içinde 112 villa soyuldu.

Bodrum’a akın eden yaklaşık 200 hırsız, şehir merkeziyle Ortakent- Yahşi, Konacık, Turgutreis, Torba, Bitez ve Yalıkavak beldelerine dağıldı. Hırsızlar çoğunlukla demir kapı ve penceresi, kepengi, alarm ve kamera sistemi bulunmayan binaları seçti. Girdikleri konutlardan çoğunlukla cep telefonu, dizüstü bilgisayar, ziynet eşyası, para, LCD ve plazma televizyon çaldılar. Birkaç gün önce ayrıldıkları villalarının soyulduğunu öğrenen ev sahipleri, jandarmayı telefon yağmuruna tutarak evleriyle ilgili bilgi almaya çalıştı. Kimileri de demir parmaklık yaptırmak için sipariş verdi, güvenlik şirketlerine başvurarak alarm sistemi taktırmak için anlaşma yaptı. Gece devriyeleriyle sivil ekipleri artıran ve termal kameralarla önemli noktaları tutan jandarma güçleri, son 10 gün içinde 112 hırsızlık vakası tespit etti, bunlardan 67 hırsızı suç aletleri ve çaldıkları eşyalarla yakaladı. 45 zanlı çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. 6 tabanca, 8 bıçak, 12 zincir ve 8 araca el koyuldu.

Hırsızlar villada kalıyor

GÜMÜŞLÜK’te hırsız kiracı, her ay soyduğu zengin ev sahibinin eşyalarını satarak kirasını ödedi. 8 ay sonra mal sahibinin şüphesi üzerine yakalandı. Van’da duvarını delerek girdiği kuyumcuyu soyan S.A. Bodrum’da kiraladığı, aylığı 3500 dolara lüks villada tatil yaparken yakalandı. Hırsızlar, Bodrum’a çoluk çocuk ailece geliyorlar.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title