Haberler

Tarsuslular Aşık Sefai ve Bülent Serttaş, Konseri ile Coştular

Güncelleme:

Eshab-ı Kehf'te Hıdırellez Şenliği'nin son programında Aşık Sefai ve Bülent Serttaç konseri beğeniyle izlendi.

Tarsus Belediyesi'nce her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl 19.'su gerçekleştirilen Eshab-ı Kehf'te Hıdırellez Şenliği, konseri etkinliği 75. Yıl Açık hava Gösteri Merkezi'nde yapıldı.

Program, baklava, humus, cezerye ve şalgam yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verilmesiyle başladı.

Daha sonra sahne alan Aşık Sefai konseri beğeniyle izlendi. Aşık Sefai sazıyla birlikte birbirinden güzel parçalar seslendirdi.

Gecede bir konuşma yapan Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Hıdırellez'in halk arasında Hızır Aleyhisselam ile İlyas Aleyhisselam'ın buluştuğu gün olarak bilindiğini söyledi.

Başkan Kocamaz, "Saygıdeğer dostumuz Aşık Sefai kardeşimize, ağabeyimize huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Gerçekten bir derviş gibi Anadolu'yu karış karış dolaşan bir şark görevini yerine getirmeye çalışan, gece gündüz demeden koşturan, özelliklede bugün Türk kelimesinin adeta suç sayıldığı bir dönemde gittiği her yerde Türklük ve Müslümanlık duygularını coşkun bir şekilde yaşatan değerli dostumuza bu güzel konserinden dolayı bu güzel duyguları aktarmasından dolayı sizler adına teşekkür ediyorum. Türk milletini Cenab-ı Allah birlikten, dirlikten bütünlükten ayırmasın diyorum. Sefai'ler olduğu sürece bu ülkeyi bölmek parçalamak isteyen hainlerin emellerinin boşa çıkacağını ilanihayet Türkiye Cumhuriyetinin milletiyle birlikte yaşayacağını bir kez daha haykırıyor, kendisine teşekkür ediyorum. Sizlere de hayırlı akşamlar iyi eğlenceler diyorum" dedi.

Programında sonunda sahneye çıkan Bülent Serttaç, yaklaşık 2 saat sevilen parçalarını seslendirdi. Sevenleri tarafından yoğun ilgi gören sanatçı Serttaç, konserinde bazen zor anlar yaşadı.

Gecenin finalinde ise sanatçıyı kutlayan Başkan Kocamaz, Serttaç'a günün anısına Nusret Mayın Gemisi maketi ve Tarsus'u tanıtıcı kitaplar armağan etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Burhanettin Kocamaz Bülent Serttaş Hıdırellez Sefai Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Lila Kağıt halka arz hangi bankalarda var, kaç lot dağıtacak? Lila Kağıt Halka arz fiyatı ne kadar? 2024 Simit Fiyatları: İstanbul ve Ankara'da Simit Ne Kadar? Nihal Candan tekrar cezaevine girecek mi? Nihal Candan yeniden içeri mi giriyor? Sedef Şahin kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sedef Şahin kaç yaşında, nereli? Sedef Şahin biyografisi! 1 Mayıs'ta borsalar kapalı mı? #128176 1 Mayıs'ta borsada işlem yapılıyor mu? 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI: İşçi ve Emekçiler Bayramı anlamlı, uzun-kısa mesajlar! 1 Mayıs'ta EGO ücretsiz mi, otobüsler bedava mı? Ankara'da 1 Mayıs toplu taşıma ücretsiz mi? 1 Mayıs'ta kütüphaneler açık mı? 1 Mayıs'ta hangi kütüphaneler açık? Biricik Belediye Başkanı istifa mı etti? DEM Partili Mehmet Begit neden istifa etti, olay ne? #128204 1 Mayıs'ta bankalar tatil mi? 1 Mayıs'ta bankalar resmi tatil mi? 1 Mayıs hangi yollar kapalı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda İstanbul'da hangi yollar açık olacak? Alternatif güzergahlar neresi? 1 Mayıs'ta METRO ve OTOBÜS çalışıyor mu? İşçi Bayramı'nda otobüs ve metrolar açık mı? #128653 1 Mayıs'ta hastaneler açık mı? 1 Mayıs'ta aile hekimleri çalışıyor mu? Eczaneler, sağlık ocağı ve hastaneler açık mı? 1 MAYIS KAPALI YOLLAR VE ALTERNATİF GÜZERGAHLAR | #9940 1 Mayıs'ta kapalı olan yollar hangisi? İstanbul alternatif güzergahlar neler? SON DAKİKA: 1 MAYIS'TA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?#128653 1 Mayıs'ta otobüs, metro, metrobüs, marmaray bedava mı? #128669
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title