Haberler

Tarihi Türk Evleri Ilıca'da Yaşatılıyor

Manavgat İlçesine Bağlı Ilıca Belediyesi, Yeni Peyzaj Çalışmasıyla Adından Söz Ettirmeye Devam Ediyor. Belde Merkezi ve Kumköy Yolunda Bulunan Panolar "Türkevi" Maketleri Giydirilerek Güzel Bir Görünüme Kavuşturuldu.

Manavgat ilçesine bağlı Ilıca Belediyesi, yeni peyzaj çalışmasıyla adından söz ettirmeye devam ediyor. Belde merkezi ve Kumköy yolunda bulunan panolar "Türkevi" maketleri giydirilerek güzel bir görünüme kavuşturuldu.

Hem Ilıca belde merkezi hem de Kumköy sahil bandında yer alan elektrik ve Telekom panolarını "Türkevi" maketleriyle giydiren Ilıca Belediye Başkanı Rafet Ünal, "Bu panolar sistem gereği kaldırımlarda, refüjler ve kavşaklarda yani insanların birebir görüş açısında. Beldemizde yürüyen insanlar görsellikten rahatsız olmasın istedik. Bu düşünce odağında arkadaşlarımız çalışma yaptılar ve ortaya bu tablo çıktı" dedi.

Kumköy ve Ilıca merkezinde toplam 19 adet panonun başta "Ilıca Rum Evleri" olmak üzere Türkiye'nin dört bir yanından ev maketleriyle giydirdiklerini kaydeden Ünal, "Özellikle Kumköy sahil bandına koyduğumuz maketler turistlerin ilgisini çekti. Beldemize gelen yabancıların üzerinde kalıcı etki oluşturabilmek, buradan ayrıldığında anlatacak farklılıkları bulunmasını sağlamak için çalışıyoruz" diye konuştu.

(AK-AT-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title