Haberler

Tarihi çifte köprüler UNESCO listesi girme yolunda

Güncelleme:

Tarihi çifte köprüler UNESCO listesi girme yolundaARTVİN Artvin'in Arhavi ilçesinde birbirini tamamlayan ve tam daire özelliği taşıyan tarihi "Çifte Köprüler" Karadeniz Teknik Üniversitesi ve Artvin Valiliğince UNESCO listesine alınması için girişimlerde bulunuldu Artvin'in Arhavi...

Tarihi çifte köprüler UNESCO listesi girme yolunda

ARTVİN Artvin'in Arhavi ilçesinde birbirini tamamlayan ve tam daire özelliği taşıyan tarihi "Çifte Köprüler" Karadeniz Teknik Üniversitesi ve Artvin Valiliğince UNESCO listesine alınması için girişimlerde bulunuldu

Artvin'in Arhavi ilçesinde, Osmanlı mimarisi taş işçiliğinin en güzel örneklerinden biri olan "Çifte Köprüler", asırlara meydan okuyor. İlçeye Bağlı Ortacalar bölgesinde Kamilat ve Soğucak dereleri üzerinde birbirini tamamlayacak şekilde konumlandırılan köprüler, 18. yüzyılda moloz ve kesme taşlarla Osmanlı mimarisi şeklinde inşa edilmiş durumda. Tarihi çifte köprüler için bölge halkı bugünlerde farklı bir heyecan yaşıyor. Artvin Valiliği ve Karadeniz Teknik Üniversitesi tarafından köprülerin UNESCO listesine alınması için girişimler başlatıldı.

"Çifte köprülerin UNESCO listesine alınması bölgemiz için oldukça önemli"

Ak Parti Artvin Milletvekili Ertunç Erkan Balta köprüler üzerinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Balta açıklamasında "çifte köprüler bölgemizin ve Artvin'in en önemli tarihi varlıklarından birisidir dedi. Çiftte köprüler olarak tanınan estetik bakımından tarihi bakımından oldukça önemli olan çifte köprülerin dünya mirası listesine alınmasıyla ilgili Karadeniz Teknik Üniversitesi ve Valiliğimizce Yürütülmekte olan bir çalışma var. Eğer bu nadide eserler dünya mirası listesine alınırsa tabiatıyla bütün dünyada bu eserlerin tanınması ve daha çok turist gelmesi diğer eserlerle ilgili yatırımlarda ekstra kaynak sağlanması acısından çok önemli gelişme oldu.

Bu eserler mimarı bakımdan, estetik bakımından bambaşka bir yeri var. İki tane devasa köprünün bir iki vadinin birleştiği noktasında yer alıyor. İnşallah dünya mirası listesine de dahil olur" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Karadeniz Teknik Üniversitesi Osmanlı Arhavi Artvin Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Öğretmen atamalarında mülakat kalkacak mı? Mülakat kaldırılacak mı? Bakan Tekin ne söyledi? Fatih Karagümrük-Antalyaspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fatih Karagümrük-Antalyaspor maçı şifresiz mi? Buse Naz Çakıroğlu kimdir? Buse Naz Çakıroğlu kaç yaşında, nereli? GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128112 29 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 29 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 29 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 29 NİSAN | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? Nihal Candan röportajında ne dedi? Nihal Candan cezaevinden çıktı mı? Nihal Candan tahliye oldu mu? Nihal Candan'ın son hali! Resmi Gazete bugün (29 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 Mayıs afişleri! İşte en güzel Whatsapp, Facebook, Instagram HD, kaliteli 1 Mayıs kaliteli görseller ve resimler! 29 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title