Haberler

Tarihi Bimarhane'nin Yapılışının 700. Yılında Filateli Sergisi

PTT Genel Müdürlüğü ve Türkiye Filateli Dernekleri Federasyonu, Amasya'da Tarihi Bimarhane'nin Yapılışının 700. Yılı Etkinlikleri İçerisinde Flateli Sergisi Açtı.

PTT Genel Müdürlüğü ve Türkiye Filateli Dernekleri Federasyonu, Amasya'da tarihi Bimarhane'nin yapılışının 700. yılı etkinlikleri içerisinde flateli sergisi açtı.

Tarihi Bimarhane'de düzenlenen filateli sergisinin açılışını Vali Celaleddin Lekesiz, Belediye Başkanı İsmet Özarslan ve Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıp Tarihi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İlter Uzel yaparken, PTT Genel Müdürlüğü Tanıtım Pazarlama Dairesi Başkanı Mehmet Rüzgar ve Türkiye Filateli Dernekleri Federasyonu Başkanı Ziya Ağaoğulları davetlilere sergilenen pulları tanıttı.

Selçuklulardan sonra Anadolu'da hakimiyet kuran İlhanlı Dönemi eserlerinden olan tarihi Bimarhane, İlhanlı Hükümdarı Sultan Muhammed Olçaytuğ'un hanımı İlduz Hatun'un adına yaptırılırken, tarihi bina Anadolu'nun darüşşifası ve tımarhanesi olma özelliğini taşıyor. Dünyada akıl hastalarının dayak ile tedavi edilmeye çalışıldığı dönemlerde akıl hastalarının müzik ile tedavi edildiği ilk hastane olan tarihi Bimarhane'nin yapılışının 700. yılı anısına düzenlenen sergide, 700. yıl anısına çıkartılan pullarda satışa sunuldu.

Pul koleksiyonculuğunun çok özen isteyen bir uğraş olduğunu belirten Türkiye Filateli Dernekleri Federasyonu Başkanı Ziya Ağaoğulları, "Pul koleksiyonculuğu disiplin ve tasarruf öğretir. Pulların üstlerindeki resimlere bakarak ülkelerin tarihleri, ünlü insanları öğrenilir. Pul bir turizm elçisidir" dedi.

Çok sayıda pulun sergilendiği sergide ilgililer çok önemli koleksiyonları görme fırsatı bulurlarken, tarihi Bimarhane'nin 700. yılı etkinlikleri içerisinde açılan filateli sergisi 2 gün boyunca ücretsiz olarak gezilebilecek.

(DY-SA-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title