Haberler

Tansu Çiller, Yılın Kareleri oylamasına katıldı

Güncelleme:

Eski Başbakanlardan Tansu Çiller, Anadolu Ajansının (AA) düzenlediği 'Yılın Kareleri' oylamasına katıldı. Çiller, AA muhabirleri ve foto muhabirlerinin çektiği fotoğrafları inceledi ve oyladı.

Eski Başbakanlardan Tansu Çiller, Anadolu Ajansının (AA) düzenlediği "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı.

Çiller, AA muhabirleri ve foto muhabirlerinin yurt içinde ve dışında 2023 yılı boyunca çektiği "Haber", "Çevre-Yaşam", "Spor" ile bu yıla özel eklenen "Deprem: Umut" ve "Gazze: Kanıt" kategorilerindeki fotoğrafları inceledi.

Tansu Çiller, "Haber" kategorisinde Yair Palti'nin çektiği, Tel Aviv'de toplanan binlerce göstericinin, Başbakan Binyamin Netanyahu öncülüğündeki koalisyon hükümetinin yargının yetkilerini sınırlayan düzenlemesini protesto ettiği "S.O.S" isimli kareyi oyladı.

Demokrasinin standardının sadece Orta Doğu'da değil dünyanın her yerinde ciddi oranda aşağı düştüğünü belirten Çiller, "S.O.S" adlı fotoğrafın demokrasinin yeniden umut olacağını gösterdiğini söyledi.

Çiller, "Gazze: Kanıt" kategorisinde Ali Jadallah'ın imzasını taşıyan "Hayat Kalkanı" isimli fotoğrafı seçti.

Gazze'de bir insanlık faciasının yaşandığını, dünyanın Gazze'ye daha duyarlı olması gerektiğini vurgulayan Çiller, "Jadallah'ın fotoğrafında küçücük bir çocuk bize umut veriyor, yaralara merhem oluyor." dedi.

"Deprem: Umut" kategorisinde ise Çiller, oyunu Halil Fidan'ın "İçimdeki Çocuk" fotoğrafından yana kullandı.

Çiller, deprem gerçeğiyle yaşamayı öğrenmek gerektiğini belirterek, "Deprem anında bile görevlilerin çocukları güldürmeye çalışması, bende hayatın ve umudun devam ettiği hissini uyandırdı." dedi.

Tansu Çiller, "Çevre-Yaşam" kategorisinde Klebher Vasquez'in "Devin Ölümü" adlı fotoğrafına oy verdi.

Vasquez'in fotoğrafının çevre sorunlarını çok iyi ifade eden bir kare olduğunu dile getiren Çiller, "Dünya, her canlının yaşam hakkının korunacağı bir denge arıyor. Kocaman bir balina bile bu dengesizliğe bir yerde kurban olmuş. Bu fotoğraf, çevreye en büyük zararı verenin insan olduğunu gösteriyor." diye konuştu.

"Spor" kategorisinde Dursun Aydemir imzalı "Dünyanın Sultanları" adlı kareyi tercih eden Çiller, Filenin Sultanları'nın Türkiye'de kadının gelişimini ve duruşunu göstermek açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.

Kaynak: AA / Güncel

Tansu Çiller Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz nereden izlenir? Canlı maç izleme linki CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 28 Nisan Pazar günün maçları nereden izlenir? Göztepe Süper Lig'e çıktı mı 2024? Furkan sakatlandı mı? 28 Nisan Pazar Survivor Furkan'a ne oldu? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 28 Nisan Pazar 2024? Survivor kim kazandı? 28 Nisan Pazar Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 28 Nisan Pazar TV8 Survivor HD izleme linki! Kirli Sepeti 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Kirli Sepeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Teşkilat 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Teşkilat yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title