Haberler

Tankerin Boş Olması Faciayı Önledi

Manisa'da yolcu minibüsü ile akaryakıt tankerinin çarpışması sonucu 2 kişi yaşamını yitirdi, 11 kişi yaralandı.

Manisa'da yolcu minibüsü ile akaryakıt tankerinin çarpışması sonucu 2 kişi yaşamını yitirdi, 11 kişi yaralandı. Tankerin boş olması facianın büyümesini önledi.

Kaza, sabah saat 07. 40'da, Manisa-Menemen yolu Muradiye Beldesi girişinde meydana geldi. Yuntdağı Yağcılar Beldesi'nden Manisa Karaköy Pazarı'na satış yapmaya gelen kişileri taşıyan 43 yaşındaki Hasan Ali Parlayan yönetimindeki 45 C 3582 plakalı minibüs, iddiaya göre Menemen yolu bağlantısından anayola kontrolsüz çıktı. Bu sırada Manisa'dan Aliağa'ya giden 35 yaşındaki Murat Taşkın yönetimindeki 35 R 1836 plakalı akaryakıt tankeriyle minibüs çarpıştı. Tanker yaklaşık 40 metre minibüsü sürükledi. Kazada, minibüste bulunan 54 yaşındaki Fadime Parlayan ile aynı yaştaki Emine Balaban olay yerinde yaşamını yitirirken, minibüs sürücüsünün de aralarında bulunduğu 11 kişi yaralandı. Tankerin boş olması ve alev almaması olası faciayı önledi.

Kazada yaralananlar Manisa ve Merkez Efendi Devlet hastaneleri ile Celal Bayar Üniversitesi Hastanesi ve Grand Medical Hospital Hastanesi'ne kaldırıldı.

Minibüs sürücüsü Hasan Ali Parlayan'ın durumunun kritik olduğu ve yoğun bakıma alındığı öğrenildi. Yağcılar Beldesi halkı da önce kaza yerine ardından hastanelere koştu. Kazazede yakınlarından bazıları sinir krizi geçirdi.

Tanker sürücüsü Murat Taşkın, jandarmaya verdiği ifadesinde, "Minibüs, Muradiye yolu bağlantı noktasında aniden önüme çıktı. Hızım normaldi. Son anda fark ettim ancak frene basmama rağmen duramayarak çarptım" dedi.

Kazada yaralananlardan adları belirlenenler şöyle:

"Minibüs sürücüsü Hasan Ali Parlayan, Mehmet Parlayan (49), Ümmühan Parlayan (46), Nuray Çayır (38), Feriha Atsızata (30), Safiye Atsızata (46), Hediye Yağcılar (41) ve Meral Parlayan (39). " - Manisa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title