Haberler

Tanju Okan Pop Müzik Beste Yarışmasının Ödülü 10 Bin Lira

Güncelleme:

Tanju Okan Pop Müzik Beste Yarışması'nın son başvuru tarihi uzatıldı. Başvurunun 18 Nisan 2016 tarihine kadar uzatıldığı yarışmanın final tarihi ise 21 Mayıs 2016.


Büyük ödülün 10 Bin TL olduğu yarışma Urla Belediyesi, Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müzik Bölümü Kompozisyon ve Orkestra Şefliği Ana Sanat Dalı Başkanlığı işbirliğiyle ve Türkiye Radyo Televizyon Kurumu Genel Müdürlüğü'nün medya sponsorluğunda gerçekleşiyor. "1.Tanju OKAN Pop Müzik Beste Yarışması – 2016" ismiyle duyurusu yapılan yarışmada finale kalacak 10 müzisyene de bin lira mansiyon ödülü verilecek.


MÜZİK ÜRETİMİNİ DESTEKLEYEN BESTE YARIŞMASI

Türk Pop Müziğinin güçlü seslerinden Tanju Okan'ın ismini ölümsüzleştirmek ve Pop müziğe yeni bestekarlar kazandırmak adına yarışma düzenlediklerini belirten Urla'nın ilklere imza atan Başkanı Sibel Uyar, ilk kez bu yıl düzenledikleri yarışma sayesinde bestecileri ve söz yazarlarını nitelikli yeni eserler vermeye teşvik etmek istediklerini sözlerine ekledi. Başkan, "Urla'dan nice sanatçı doğdu, bu topraklar nice eserlere ilham kaynağı oldu. Sanat Urla'nın kılcal damarlarında var. Bu bir ses yarışması değil. Bu yarışma müzik alanında üretkenliği destekleyen beste yarışması. Ve biliyoruz ki, müzik alanında üretken birçok yetenekli gencimiz var. Onları teşvik etmek ve bu sayede Urla'mızın değeri olan Tanju Okan'ımızı layıkıyla anmak için bu yarışmayı düzenledik." sözlerine yer verdi.


Kaynak: Bültenler / Güncel

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu Dokuz Eylül Üniversitesi Tanju Okan Urla Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title