Haberler

Tanık'tan Sakarya Çıkartması

Çankaya Belediyesi, Sakarya Caddesi'ni Yeniden Cazibe Merkezi Haline Getirmek İçin Kolları Sıvadı. Başkan Bülent Tanık Dün Sakarya Caddesi Esnafıyla Biraraya Gelerek Sorunlarını Dinledi. Konuyla İlgili İlk Adımlar Gelecek Hafta Atılacak.

Çankaya Belediyesi, Sakarya Caddesi’ni yeniden cazibe merkezi haline getirmek için kolları sıvadı. Başkan Bülent Tanık dün Sakarya Caddesi esnafıyla biraraya gelerek sorunlarını dinledi. Konuyla ilgili ilk adımlar gelecek hafta atılacak.

ÇANKAYA Belediye Başkanı Bülent Tanık, Sakarya Caddesi esnafının sorunlarını dinledi. Sakarya Caddesi’ndeki bir kafeteryada esnafla bir araya gelen Tanık; Sakarya, Yüksel ve Kumrular caddeleri başta olmak üzere Kızılay civarındaki "çöküntü ve yozlaşmayı" ortadan kaldırmayı, burayı Ankaralıların tercih ettiği bir bölge haline getirmeyi hedeflediklerini belirtti.

Tanık, bunun için Kızılay esnafının desteğinin gerektiğini, esnafın desteği olmadan yapılan işlerden sonuç alınamayacağını ifade etti. İşe öncelikle Sakarya Caddesi’nden başlayacaklarını anlatan Tanık, ilk etapta caddenin temizlik, güvenlik ve aydınlanma sorunlarını ortadan kaldıracaklarını bildirdi.

Tanık, caddenin eski canlılığını yakalaması amacıyla Değirmendere Belediyesi’nin, nüfusu 20 binin altında olan belediyelerin tüzel kişiliklerine son veren kanunla kaldırılması nedeniyle bir süredir gerçekleştirilemediği "Değirmendere Ahşap Sempozyumu"nu 15-27 Haziran tarihleri arasında Sakarya Caddesi’nde düzenleyeceklerini söyledi. Sempozyum çerçevesinde altı heykeltıraşın, Ankaralıların gözü önünde ağaç ve kütük oyarak heykel yapacaklarını belirten Tanık, belediyeye hediye edilecek bu heykellerin de Çankaya’nın uygun bulunan yerlerinde sergileneceğini bildirdi. Tanık, daha sonra Sakarya Caddesi esnafının sorunlarını dinledi.

Eski cazibesini yitirdi

Toplantıda söz alan Bayram Köksal adlı esnaf, caddenin eski cazibesini yitirdiğini, insanların artık güvenlik, otopark yetersizliği ve kirlilik sorunları nedeniyle aileleriyle gelmeye çekindiğini, bunun da işlerini olumsuz etkilediğini söyledi. Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Çankaya Belediyesi arasındaki sorunların da esnafı zor durumda bıraktığını dile getiren Köksal, eski belediye başkanlarının daha önce Sakarya Caddesi’nin düzenlenmesi konusunda sözler verdiğini ancak bunların hiçbirinin uygulanmadığını öne sürdü. Köksal, belediyeden köklü çözümler üretmesini ve bunları artık kararlılıkla uygulamasını istedi.

Bazı esnaf da "keyfi" denetimler yapıldığını, "haksız" cezalar kesildiğini, işleri iyi gitmemesine rağmen büyük cezalar ödemek zorunda bırakıldıklarını iddia etti. Toplantıya, Çankaya Belediyesi Başkan Yardımcıları Eser Atak, Ali Ulusoy, Hayati Soylu, Savaş Yorgancı ile bazı odaların Ankara Şubesi yetkilileri de katıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title