Haberler

Taksim Gezi Parkı'ndaki Olaylar

TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Soğancı."Komşu ülkelere ders vermeye kalkışanlar, önce halkın sokaklarda ve meydanlarda yüksek sesle söylediklerini duymalı ve görmelidir".

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı, Taksim Gezi Parkı'ndaki olayları protesto için yapılan gösterilere ilişkin, "Komşu ülkelere ders vermeye kalkışanlar, önce halkın sokaklarda ve meydanlarda yüksek sesle söylediklerini duymalı ve görmelidir" değerlendirmesinde bulundu.

Soğancı, yaptığı yazılı açıklamada, Gezi Parkı'ndaki olayların ardından ortaya çıkan tepkinin tüm ülkeye yayıldığını kaydetti.

Halkın ve özellikle gençlerin itirazlarını yüksek sesle dile getirdiklerini, bu sesin aklın, vicdanın ve insan olmanın çığlığı olduğunu ifade eden Soğancı, "Bu sese geç olmadan kulak verilmelidir. Komşu ülkelere ders vermeye kalkışanlar, önce halkın sokaklarda ve meydanlarda yüksek sesle söylediklerini duymalı ve görmelidir" görüşüne yer verdi.

Soğancı, gösteriler sırasında gözaltına alınanların acilen serbest bırakılmasını da istedi.

-"Gezi Parkı'na AVM dahil hiçbir yapı yapılmamalıdır"

İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Cemal Gökçe de yaptığı yazılı açıklamada, olayların insanların can güvenliğini tehdit ederek ruhsal ve fiziksel sağlıklarını ortadan kaldıracak şiddete dönüştüğünü kaydetti.

Taksim Gezi Parkı'nın sadece bir yeşil alan olmanın ötesinde İstanbul'un korumaya değer önemli varlıklarından olduğunu belirten Gökçe, parkın restore edilerek İstanbul'un kültürel yaşamında hak ettiği yeri alması gerektiğine işaret etti.

Topçu Kışlası'nın eski durumu hakkında bilgi verecek yeterli ve ayrıntılı bilgi olmadığına dikkati çeken Gökçe, açıklamasında "Başbakan 'Taksim'e AVM yapılacak' diyor. Bilim, bilgi, akıl ve insana saygı devre dışı kalıyor. Taksim'in ve bölgenin tek boş alanı, tek nefes alınan yeri olan Gezi Parkı'na AVM dahil olmak üzere hiçbir yapı yapılmamalıdır" değerlendirmesinde bulundu. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Soğancı İstanbul Taksim Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title