Haberler

Taksim'de "24 Nisan" Anması

*beyoğlu'nda toplanan grup sözde Ermeni Soykırımının 98.Yıl dönümünde hayatını kaybedenler için anma töreni düzenledi.

*beyoğlu'nda toplanan grup sözde Ermeni Soykırımının 98. Yıl dönümünde hayatını kaybedenler için anma töreni düzenledi.

Haber-Kamera: Uğur ALAATTİNOĞLU - Zeki GÜNAL / İSTANBUL DHA

1915 sözde Ermeni Soykırımı'nın 98. yıldönümü nedeniyle saat 19.15'te Taksim Meydanı'nda bir anma etkinliği düzenlendi. Anmaya Prof. Dr. Gencay Gürsoy, BDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, gazeteci Ali Bayramoğlu ve çok sayıda kişi katıldı. Ermeni türkülerinin çalındığı anmada 1915'te 23 Nisan'ı 24 Nisan'a bağlayan gece İstanbul'da evlerinden alınarak tutuklanan ve bir daha pek çoğundan haber alınamayan Ermeni aydınlar anıldı. Prof. Dr. Gencay Gürsoy'un okuduğu basın açıklamasında; 24 Nisan 1915 günü İstanbul'da Ermeni ileri gelenlerine karşı düzenlenen bir operasyonla 240 kişi tutuklandı. Birkaç gün içerisinde sayıları 2345'e ulaşan tutuklamalarla, Ermeni mebuslarından şairlere, Ermeni toplumunun, deyim yerindeyse 'beyni' hedef alındı. Ayaş ve Çankırı'ya sürüldüler. Haklarında hiçbir yargısal süreç başlatılmayan tutuklulardan 761'i öldürüldü. Bu kitlesel tutuklamaların hedefi Ermeni toplumuna yönelik imha politikasının uluslararası kamuoyuna aktarılmasını önlemekti. Çünkü onlar ermeni toplumunun dünyaya açılan kapısı niteliğindeydi. Aileler bölündü. Çocuklar anasız babasız, analar çocuksuz kaldı. Birbirlerini bir daha bulamadılar. On binler hastalıktan, açlıktan yığınlar halinde öldüler" dedi. Grup daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sırrı Süreyya Önder Gencay Gürsoy İstanbul Taksim Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title