Haberler

Taksim Dayanışması'ndan Gözaltılara Tepki

Taksim Dayanışması, Gezi Parkı olayları sırasında dün yaşanan gözaltılara tepki gösterdi.

Taksim Dayanışması, Gezi Parkı olayları sırasında dün yaşanan gözaltılara tepki gösterdi.

Taksim Dayanışması, Beyoğlu'nda bir otelde basın açıklaması yaptı. Basın toplantısına CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı da katıldı. Taksim Dayanışması adına açıklamayı Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı yaptı.

Soğancı, Gezi Parkı'nın park olarak kalmasını sağlayanların, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu tarafından seremoniyle açılan parka gitmek isterken tamamen hukuksuz bir şekilde engellendiklerini savundu. Soğancı, "8 Temmuz Pazartesi akşamı hiçbir uyarı olmadan, İstiklal Caddesi girişinde emniyet güçleri tarafından halkımıza, yine gaz, su, plastik mermiyle saldırılmış ve Taksim Dayanışmasını oluşturan emek/meslek örgütleri, demokratik kitle örgütleri, siyasi parti temsilci ve yöneticileri de olmak üzere birçok arkadaşımız, yine valinin talimatıyla ve hukuksuz bir şekilde gözaltına alınmıştır. Hukuk ve yargı kararları, yok sayılmak suretiyle suç işlenmiştir" dedi.

Dün ve daha önceki günlerde gözaltına alınanların haklarında hiçbir hukuki işlem yapılmadan serbest bırakılmasını talep eden Soğancı, "Dün eli palalılar bugün sokaklarda rahat rahat gezerken, hayatında hiç kimseyi incitmemiş arkadaşlarımız gözaltına alınmaktadır. Sorumluların hiçbiri bugüne kadar hesap vermemiştir" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Soğancı İstanbul Taksim Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title