Haberler

Tadilatı Yetişmeyen Okulda Eğitim Bir Hafta Sonra

Düzce'nin Kaynaşlı ilçesinde 1999 Düzce depremi sonrası hasar bulunan bir okulun tekrar eğitime açılması için başlatılan çalışma yetişmeyince eğitimin bir hafta sonra başlamasına karar verildi İl Milli Eğitim Müdürü Yazıcı: "Okulumuzda beklenmedik bir gecikme oldu ve eğitime bir hafta ara veriyoruz"

Kaynaşlı ilçesinde, 1999 Düzce depremi sonrası hasar bulunan bir okulun tekrar eğitime açılması için başlatılan çalışma yetişmeyince okulda eğitimin bir hafta sonra başlamasına karar verildi.

12 Kasım Düzce depremi sonrası yapılan inceleme hasar olduğu tespit edilen ve eğitime kapatılan Doğanlı Eşref Taşhan İlköğretim Okulu'nda inceleme yapılıp tekrar eğitime açılması için güçlendirme çalışması yapıldı.

Yaz sezonu boyunca yapılan yoğun çalışmalar yeni eğitim sezonuna yetişmeyince bu sabah okula gelen öğrenciler sınıflarında masa olmaması nedeniyle eğitim alamadı.

Velilerin tepki göstermesi üzerine okulda inceleme yapan İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, Düzce Valisi Ali İhsan Su'nun okulda eğitime 1 hafta geç başlayacaklarını söyledi.

Okuldaki çalışmaların bir haftada tamamlanacağını ifade eden Yazıcı, "Şu andan itibaren bir hafta boyunca birebir konuya yakından ilgileneceğiz. Biz şu anda işimize bakacağız. Önümüzdeki hafta için burası tamamlanacak, eksiği kalmayacak. Bugün itibariyle veliliere bilgilendirme yapılacak" dedi.

Yazıcı ile okulda incelemelerde bulunan AK Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu da, velilerden gelen şikayet üzerine okulda inceleme yaptıklarını, okul müdüründen bilgi aldıklarını kaydetti.

Okulda yaptıkları incelemelerin ardından binada fiziki anlamda deprem sonrası güçlendirmeye ihtiyaç olduğunu belirten Kaşıkoğlu, "Dışarıdan baktığınızda her şey yolundaymış gibi gözüküyor. Ama 2013-2014 eğitim öğretim yılının başlamış olduğu bugün itibariyle işlemlerin bitirilmeden bugün sanki okula başlanacakmış gibi velilerle irtibata geçilmemesi bize göre de bir eksiklik. O yüzden tüm velilerden kamuoyu adına özür dilemek gerekir. Burada bir haftalık sıkı bir çalışmayla bir takım tedbirlerin alınması suretiyle ideale yakın anlamda okulun hizmete girmesi sağlanacaktır" ifadelerini kullandı.

Vali Su'nun ve Milli Eğitim Müdürü Yazıcı'nın konuya önem verdiğini sözlerine ekleyen Kaşıkoğlu, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Vali beyin ve müdürümüzün konuya gösterdiği hassasiyet ile bu okulda eğitim bir hafta ertelenmiş oldu. Bir hafta içerisinde de sıkı bir çalışmayla, eksikliklerin tamamen giderilmesiyle öğrencilerin daha iyi şartlarda eğitim görmeleri sağlanacaktır. Okulun bitmeden hizmete açılması bir eksikliktir. Biter diye tahmin edilmiş. Bazı arkadaşlarımız sponsor olmuş. Devletin projesi doğrultusunda olmayan bazı tefrişat noktasında işi üstlenen arkadaşların zamanında hareket edememeleri bu durumun yaşanmasına sebep oldu."

Yeni eğitim öğretim sezonuna 1 hafta geç başlanacak olan okulda, tadilatların tamamlanmasının ardından velilere bilgi verileceği ifade edildi. - Düzce

Kaynak: AA / Güncel

Metin Kaşıkoğlu Murat Yazıcı Kaynaşlı Düzce Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title