Haberler

Suudi Arabistan ve ABD Arasındaki Silah Anlaşması

NEW ABD Başkanı Donald Trump'ın Suudi Arabistan ziyareti sırasında yapıldığı duyurulan 110 milyar dolarlık silah anlaşmasının "yalan haber" olduğu öne sürüldü.

NEW ABD Başkanı Donald Trump'ın Suudi Arabistan ziyareti sırasında yapıldığı duyurulan 110 milyar dolarlık silah anlaşmasının "yalan haber" olduğu öne sürüldü.

ABD'nin önde gelen düşünce kuruluşlarından Brookings Enstitüsü uzmanlarından Bruce Riedel, silah satışı anlaşmalarıyla ilgili iddiayı gündeme getirdi.

Riedel, Başkan Trump'ın Suudi Arabistan ziyaretinde duyurulan 110 milyar dolarlık silah anlaşmasının, farklı hesaplamalarla elde edilen ve çoğu önceki dönemde yapılan sözleşmeleri içerdiğini savundu.

Savunma sanayi temsilcileri ve Kongre üyeleriyle temasları sonucu böyle bir anlaşma yapılmadığını öğrendiğini kaydeden Riedel, "Hepsi şunu söylüyor: '110 milyar dolarlık bir anlaşma yok. Bunun yerine niyet ve temenni beyanlarını içeren bir tutam mektup var.' Bugüne kadar Senato'nun ilgili komitesine onay için gönderilmiş hiçbir anlaşma da yok." ifadelerini kullandı.

"Dilek listesi"

Pentagon'un, yapıldığı iddia edilen anlaşmayı "planlanmış satış" olarak nitelendirdiğini kaydeden Riedel, "sözde" anlaşmanın içeriğinde yer alan bazı satışların da Obama döneminde varılan anlaşmalar olduğunu ileri sürdü.

Haberlerde yer alan helikopter ve benzeri silah satışlarının, eski paketin yeniymiş gibi sunulması olduğunu belirten Riedel, "Suudiler ve Trump yönetimi, Suudların 'dilek listesini' ve muhtemel satış anlaşmalarını bir araya getirip anlaşma yapılmış gibi sundular. Rakamlar bile tutarsız. Bu yalan haber." ifadelerini kullandı.

Riedel, Suudi Arabistan'ın düşen petrol fiyatları ve Yemen'deki savaş nedeniyle bu parayı ödemesinin mümkün görünmediğini, önceki satış sözleşmelerinin ücretinin tahsilinde bile sorunlar yaşandığını savundu.

Trump'ın geçen ay yaptığı Suudi Arabistan ziyaretinde 110 milyar dolarlık silah anlaşmasının yanı sıra enerji ve teknoloji gibi alanlar dahil toplam 380 milyar dolarlık anlaşmalar yapıldığı duyurulmuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Brookings Enstitüsü Suudi Arabistan Donald Trump Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title