Haberler

Süt Sığırı Dağıtımında Mağduriyet İddiası

'Süt Sığırcılığı Projesi'nin uygulamasında ihtiyaç sahipleri yerine, ihtiyacı olmayan ailelere süt sığırı dağıtıldığı iddia edildi.

Uşak'ın Sivaslı İlçesi Ağaçbeyli Beldesi'nde 'Kırsal Alanda Sosyal Destek Projesi' kapsamında 'Süt Sığırcılığı Projesi'nin uygulamasında ihtiyaç sahipleri yerine, ihtiyacı olmayan ailelere süt sığırı dağıtıldığı iddia edildi. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve Sivaslı Kaymakamı Ümit Cavuldak iddialar karşısında yaptığı açıklamada, "Biz kanunları uyguladık. Şikayeti olan dilekçeyle müracaat etsin. Gerekli incelemeyi yaparız" dedi.

Ağaçbeyli'de oturduğu evi çökünce baba evinde yaşamını sürdürmeye başladığını belirten Musa Zora, hiçbir mal varlığının olmadığına dikkat çekerek, "Proje kapsamında dağıtılan 4 adet süt sığırını alıp geçimimi sağlamak için Sivaslı Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na müracaat ettim. Müracaatım ilk etapta onaylandı. 'Yerlerinizi hazırlayın, süt sığırları 1 ay içinde geliyor' dendi. Biz de devletin bu sözüne güvenip sığırlar için ahır yapmak için borca girip çimento, demir, kum aldık. Sonradan gelen haberle listeden çıkarıldığımı öğrendim. Sebep de babanın evinde oturuyor olmam. Evim eski olduğu için çöktü. Çocuklarımı alıp sokağa çıkıp çadır mı kursaydım? Sığırların dağıtıldığı kişileri inceleseler, altlarında son model arabaları ve evinde 15-20 hayvanı olan vatandaşlar olduğunu görecekler" diye konuştu.

Hiçbir geliri ve sağlık güvencesinin olmadığını ifade eden Ömer Çetinkaya ise "Hayvan almak için vakfa müracaat ettim. Yapılan elemelerde hak ederek listede yer aldım. Hayvanlar gelecek diye borca girip evime ahır yaptım, 5 yıl vade ile traktör aldım. Hayvan dağıtımı için heyet gelip inceleme yaptığında traktörün sorun olup olmayacağını sordum. Heyettekiler, traktörün hiçbir sakıncası olmadığını, hayvanların yemi ve beslenmesi için traktörün gerekli olduğunu söylemesine rağmen kesin liste geldiğinde ismimin silinmiş olduğunu gördüm. İtiraz ettiğimde de benim ihtiyacımın olmadığı söylendi" dedi.

Ağaçbeyli Beldesi Akıncılar Mahallesi Muhtarı Ramazan Vural da asıl hak edenlerin yardımdan yararlanamadığını iddia etti.

Sivaslı Kaymakamı Ümit Cavuldak ise iddialar karşısında yaptığı açıklamada, "Ağaçbeyli Sulama Kooperatifi'nin müracaatı üzerine Sivaslı İlçesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti toplandı. Yapılan müracaatlar bu heyet tarafından yasalara bağlı olarak incelendi ve isimler belirlendi. Biz kanunları uyguladık. Şikayeti olan dilekçeyle müracaat etsin. Gerekli incelemeyi yaparız" dedi. - Uşak

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title