Haberler

Suriyelilere Türkiye'den Sıcak Yuva

Suriye'de çocukların donarak öldüğü kış günlerinde, Türkiye'deki konteyner kentlerde yaşayan Suriyelilerin ihtiyaçları karşılanıyor.

RAMAZAN KAYA - Suriye'de soğuk hava nedeniyle çocukların donarak öldüğü kış günlerinde, Türkiye'deki konteyner kentlerde yaşayan Suriyelilerin barınma, beslenme ve diğer ihtiyaçları karşılanıyor. Malatya'daki konteyner kentte yaşayan Suriyeli çocuklar, ülkelerindeki yaşıtlarına göre kendilerini şanslı hissediyor.

Malatya merkeze bağlı Fatih köyünde "Beydağı Konaklama Tesisi" adıyla kurulan konteyner kentte, ülkelerindeki iç savaştan kaçan yaklaşık 7 bin 600 Suriyeli sığınmacı barınıyor. Konteyner kentte elektrikli ısıtıcı, battaniye, kışlık giysi ve ayakkabı gibi ihtiyaçlarının karşılanmasıyla kış mevsimine sıcak bir ortamda giren sığınmacılar, Türk milletine misafirperverliğinden dolayı teşekkür ediyor.

Malatya Vali Yardımcısı Latif Memiş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'de son zamanlarda donarak ölen çocuklar ve yetişkinler olduğunu belirterek, bu trajedinin ve iç savaşın kurbanı olan insanlara el uzatmak gerektiğini söyledi.

"Eğer, devletimiz olmasaydı, hükümetimiz bu konuda bu kadar hızlı hareket etmeseydi, bu çocukların çoğu belki sınırın öteki tarafında ölmüş olacaktı" diyen Memiş, "Ya savaş nedeniyle öleceklerdi ya soğuktan öleceklerdi ama burada şimdi gerçek anlamda sıcak yuvalarında yaşıyorlar. Onlara bakan şefkatli ellerin farkında olarak, en önemlisi ülkemizin yaptığı bu hizmetin farkında olarak devletimize minnet duyuyorlar. Bize gerçekten ciddi bir sevgi besliyorlar" ifadesini kullandı.

"Tüm ülkeler aynı hassasiyet içinde olmalı"

Tüm ülkelerin aynı hassasiyet içerisinde olması gerektiğini vurgulayan Memiş, şunları söyledi:

"Başbakanımızın daha önce belirttiği gibi tüm ülkelerin, tüm milletlerin aynı hassasiyet içinde olması, bu çocukları o soğuktan kurtarması, bu konuda çaba harcanması gerektiğini düşünüyoruz. Uluslararası arenada sadece bu konu hakkında yorumlar yaparak ya da ülkemizi alkışlayarak bu sorunun çözülemeyeceğini görmeleri gerekiyor çünkü orada çocuklar ölüyor ve biz bunu her gün görüyoruz."

Suriyeli Cuma Atiye (30) ise Hama'dan geldiklerini söyledi. Malatya'da 10 kişilik ailesine barınma, yiyecek, giyecek, sağlık ve eğitim başta olmak üzere her türlü imkanın sağlandığını dile getiren Atiye, Türkiye'de çok huzurlu ve mutlu olduklarını belirtti.

"Türk halkına çok teşekkür ediyoruz"

Suriye'de iç savaş ve aşırı soğuklar nedeniyle çocukların öldüğünü öğrendiklerini ve buna çok üzüldüklerini anlatan Atiye, "Tabii Suriye sınırları içerisinde yaşayan insanlardan çok daha iyi bir ortamdayız. Burada her türlü olanak sağlanmış. Başbakan'a, Türkiye'ye ve Türk halkına çok teşekkür ediyoruz. Buradaki imkanlardan çok memnunuz, çok mutluyuz" diye konuştu.

"Kendimizi şanslı hissediyoruz"

Suriyeli çocuklardan Bera Atiye (13) de 9 kişilik ailesiyle Hama'dan geldiklerini, Malatya'da bulundukları için kendilerini çok şanslı hissettiklerini söyledi.

Yetkililere teşekkür eden Atiye, "Oradaki çocukların savaş ya da soğuk nedeniyle öldüğünü duyduğumuz zaman çok üzülüyoruz" dedi.

Ömer Hasva (14) ise 9 kişilik ailesiyle Humus'tan geldiğini söyledi. Malatya'da her türlü olanağın kendilerine sunulduğunu belirten Hasva, "İnşallah en yakın zamanda Suriye'ye döneriz. İnşallah bu süreçte de Beşşar Esed görevinden ayrılır" ifadesini kullandı.

Ahmet Tokaç (11) da 5 kişilik ailesiyle Hama'dan geldiklerini ifade ederek, "Çok memnunuz, çok rahatız. Çok şükür, konteynerlerimizin içerisi çok sıcak" dedi. - Malatya

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Malatya Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu 1 Mayıs'ta toplu taşımaya kısıtlama mı getirildi? Toplu taşıma hangi saatler ücretsiz? İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu taşıma saatleri! 1 Mayıs'ta toplu taşımalar ücretsiz mi? İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama geldi mi? KIZIL GONCALAR son bölümde ne oldu? Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128105 30 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 30 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? #9917 30 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? Bugün hava nasıl olacak? #127782 İstanbul'da yağmur yağacak mı? 30 Nisan hava durumu tahminleri! A101 AKTÜEL KATALOĞU 2 MAYIS| Çekme karavan fiyatı ne kadar? A101 bu hafta katalog ürünleri neler? A101 fiyat listesi! Resmi Gazete'de yayımlandı: #128647 Toplu taşıma 1 Mayıs'ta ücretsiz olacak! Resmi Gazete bugünün kararları neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title