Haberler

Suriyeli Sığınmacılara 100 Ton Odun Yardımı

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Elazığ'da yaşamını sürdüren Suriyeli sığınmacılara İnsani Yardım Derneğince odun yardımı yapıldı.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Elazığ'da yaşamını sürdüren Suriyeli sığınmacılara İnsani Yardım Derneğince odun yardımı yapıldı.

Elazığ İnsani Yardım Derneği Başkanı Metin Kılıç AA muhabirine yaptığı açıklamada, dernek olarak yaklaşık 750 Suriyeli aileye destek sunmaya çalıştıklarını söyledi.

Kış mevsiminde sığınmacıların yakacak ihtiyaçlarının söz konusu olduğunu belirten Kılıç, Suriyeli ailelere yaklaşık 100 ton odun, 250 de soba yardımında bulunduklarını aktardı.

Kayıtlara göre kentte yaklaşık 14 bin sığınmacının yaşadığını anlatan Kılıç, Elazığ'ın hayırseverliği ile Suriyelilerin ihtiyaçlarını gidermeye çalıştıklarını, sığınmacılar bu yapılan hayırlar karşısında dua ettiğini dile getirdi.

Kılıç, şunları kaydetti:

"Afrin bölgesinin güvenliğe kavuşması çok önemli. Bölgenin güvenliğinin temin edilmesi oradaki mazlum insanlara daha güvenli bir şekilde yardımlarımızı ulaştırmamız anlamına geliyor. Bu anlamda başlatılan harekatın bir an önce istenilen neticeyi vermesini ve bölgenin teröristlerden temizlenip, Suriyelilerin ülkelerine dönecek güven ortamının sağlanmasını temenni ediyorum."

Sığınmacılar da kendilerine odun yardımında bulunulmasından duydukları memnuniyeti ifade etti.

Kaynak: AA / Güncel

Metin Kılıç Elazığ Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title