Haberler

Suriyeli Kamplarından Sorumlu Vali Dalmaz, Nusaybin'deki Kampta İncelemelerde Bulundu

Türkiye’de Suriyelilerin kaldığı kamplardan sorumlu Vali Veysel Dalmaz, Mardin’in Nusaybin ilçesinde Suriyeliler için yapılan kampta incelemelerde bulundu.

Türkiye'de Suriyelilerin kaldığı kamplardan sorumlu Vali Veysel Dalmaz, Mardin'in Nusaybin ilçesinde Suriyeliler için yapılan kampta incelemelerde bulundu.

Nusaybin Akçatrala köyü mevkiinde yapımı tamamlayan kampı Mardin Valisi Ahmet Cengiz, Nusaybin Kaymakamı Abdulhalim Can ile birlikte gezen Vali Veysel Dalmaz, ADF yetkilerinden kamp hakkında bilgi aldı. Mardin Valisi Ahmet Cengiz yaptığı açıklamada, Suriyeliler için ülkemizde birçok barınma merkezi yapıldığını belirtti. Cengiz, "Bir barınma merkezi de Nusaybin'de yapılıyor. Şu anda Midyat'taki kampta 3 bine yakın Suriyeli kardeşimiz var. Nusaybin'de yapılan kampın kapasitesi 15-20 bin kişilik düşünülüyor. Bir hafta, on gün içerisinde misafirlerin gelmesini bekliyoruz. Bugün koordinatör valimiz de barınma merkezimizde incelemelerde bulundu. 3 aydır yapılan hazırlık çalışmaları artık bitme noktasına geldi" dedi

Mardin Valisi Ahmet Cengiz'in ardından kamp hakkında açıklamalarda bulunan koordinasyondan sorumlu Vali Veysel Dalmaz, Türkiye'nin Suriyeli misafirleri ağırlamakta hiçbir sıkıntı çekmediğini belirtti. Vali Dalmaz, "Diğer komşu ülkelerde hiçbir alt yapı yapılmadan Suriyeliler misafir ediliyor. Ama Türkiye kendi insanlarına nasıl davranıyorsa Suriyeli misafirlere de aynı şekilde davranıyor. Koordinatör vali olarak ülkemizin özelikle güney illerinde şu anda faaliyette bulunan kamplar içinde kalan Suriyeleri koordinasyonunu bölge valilerimiz, kaymakamlarımızla ve bölgede görev yapan AFD ve diğer arkadaşlarımızla birlikte yürütüyoruz. Bizim bu insanlarla aile bağılarımız var, bu insanlara yardım etmeyi boynumuzun borcu olarak görüyoruz, sınırlarımızın her tarafında akrabalıklarımız var. Dolayısıyla orada insanlar bir acı çekerken, bizim burada acı ve üzüntü çekmememiz mümkün değil. Bu gün burada Midyat'taki çadır kentimizin yanında Nusaybin'deki yine Suriyeli misafirlerimizi barındıracak toplu barınma merkezi inşasına karar verildi. Konteynır kentler ve çadır kentler dışında biraz daha toplu barınma merkezi olarak burayı yaptık. Burası ilk olacak. Aynı büyük çadır içerisinde 6 veya 8 ailenin kalması için özel çalışmalar yapıldı" diye konuştu. - MARDİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Veysel Dalmaz Nusaybin Türkiye Mardin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title