Haberler

Suriyeli çocuklara yeni okul

Koordinatör Vali Veysel Dalmaz, Suriyeli çocukların yüzlerinin gülmesi için gece gündüz çalıştıklarını söyledi.

Koordinatör Vali Veysel Dalmaz, Suriyeli çocukların yüzlerinin gülmesi için gece gündüz çalıştıklarını söyledi.

Dalmaz, binası hayırsever Şamil Çapan tarafından bağışlanan ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan "Suriyeli Misafirler Bilgi Eğitim Merkezi 2"nin açılışında yaptığı konuşmada, Suriye'de yaşanan drama Türkiye'nin kayıtsız kalmayarak bağrını açtığını belirtti.

Suriyeli sığınmacılar için Türkiye'nin üzerine düşeni fazlasıyla yapmaya çalıştığını ve bu konuda hiçbir masraftan kaçınmadığını ifade eden Dalmaz, "Türkiye bugün 205 bini kamplarda ve bunun 3 katı da şehirlerde olmak üzere Suriyeli nüfusa hizmet veriyor. Sadece barınma, güvenlik, sağlık, beslenme ihtiyaçları yanında Türkiye, Suriyeli sığınmacıları ruhen de doyurmaya, eğitimlerini en iyi seviyede yürütmeye çalışan bir ülke" dedi.

Özellikle şehir merkezlerindeki Suriyelilere verilmesi gereken en büyük katkının eğitim alanında olduğunu vurgulayan Dalmaz, uluslararası kurum ve kuruluşlardan bu konuda destek istedi.

"Suriyeli misafirlerimiz bizim baş tacımız" diyen Dalmaz, sözlerini şöyle tamamladı:

"Küçük ve günahsız çocukların yüzü suyu hürmetine çalışıyoruz, gecemiz gündüzümüz onlara feda olsun. Onlar için daha neler yapsak azdır. Okulları hayırlı olsun, onların yüzü hep gülsün ve geleceğin gülen Suriye'nin yüzü onlar olsun. Gelecek onlar için huzurlu mutlu günler getirsin."

- "Suriyeli bin çocuk eğitim görecek"

Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey de olayın insani boyutuyla ilgilendiklerini anlattı.

Suriyeli sığınmacıların evlerini terk etmiş vaziyette yaşam mücadelesi verdiklerine dikkati çeken Güzelbey, bunların içinde en fazla mağdur olanların da çocuklar olduğunu aktardı.

Çocukların eğitimlerinin aksamaması için çaba gösterdiklerini dile getiren Güzelbey, "Geçen sene bir okul açtık ve bin civarında çocuğa eğitim vermeye çalıştık. Bu okul ihtiyaca cevap vermeyince bugün yeni bir okul daha açıyoruz. Bu okulda da bin çocuğu daha burada okutma imkanı bulacağız" diye konuştu.

Güzelbey, binayı bağışlayan hayırsever Şamil Çapan ve okulun yapımında emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından 9 sınıfta yaklaşık bin öğrenciye hizmet verecek okulun açılışı yapılarak sınıflar gezildi.

Törene, Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Suriye Ulusal Koalisyonu temsilcileri ve Asya Belediye Başkanları Forumu 3. Yürütme Kurulu Toplantısı için kentte bulunan belediye başkanları katıldı.

-vali dalmaz

Kaynak: AA / Güncel

Veysel Dalmaz Asım Güzelbey Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title